Κυριακή, 30 Ιουν.
32oC Αθήνα

Η αγάπη φτάνει μέχρι τα πιο απομακρυσμένα σχολεία της Ελλάδας

Η αγάπη φτάνει μέχρι τα πιο απομακρυσμένα σχολεία της Ελλάδας

Την έμπρακτη στήριξη της στα απομακρυσμένα σχολεία της νησιωτικής Ελλάδας αποδεικνύει και φέτος η doValue, προχωρώντας σε οικονομική κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών τους, σε συνεργασία με την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία Ομάδα Αιγαίου.

Κάθε καλοκαίρι, αναζητώντας εναλλακτικούς προορισμούς, επισκεπτόμαστε και μερικά από τα πανέμορφα αλλά και πιο απομακρυσμένα ελληνικά νησιά. Αν τύχει και εντοπίσουμε το σχολείο του νησιού, θα θαυμάσουμε το συχνά ειδυλλιακό τοπίο όπου βρίσκεται και θα σκεφτούμε πόσο ωραίο είναι να κάνεις μάθημα με θέα τη θάλασσα. Πιθανότατα να μην σκεφτούμε όμως, με πόσες βασικές ελλείψεις εξοπλισμού και υποδομών έρχονται αντιμέτωποι κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές τους.

Το κενό αυτό, όμως, έρχεται να καλύψει η doValue, στο πλαίσιο των δράσεων του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης #Αξίες Ζωής.

Με αφορμή τον Επετειακό 30ό Διάπλου Ομάδας Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως τις 26 Μαΐου 2024, η doValue συνεχίζει να στηρίζει την σημαντική πρωτοβουλία όπως έκανε πέρυσι στην Ανάφη. Γι΄ αυτό το λόγο, ταξίδεψε σε ακριτικά νησιά, ώστε να καλύψει σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές και σχολικό εξοπλισμό, συνεπικουρώντας, έτσι, το έργο της Ομάδας Αιγαίου.

Χάρη στην πρωτοβουλία της doValue, οι σχολικές μονάδες εξοπλίστηκαν με laptops, διαδραστικούς πίνακες, ευφάνταστες κατασκευές παιδικής χαράς, γραφική ύλη, καθώς και έπιπλα, ενώ, παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις για την βελτίωση και αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών.

Το αποτέλεσμα ήταν διττό: Μέσα από αυτά τα ευοίωνα ταξίδια στα ακριτικά σημεία του χάρτη, σχηματίστηκαν χαμόγελα αισιοδοξίας στα πρόσωπα δεκάδων μαθητών, καθώς απέκτησαν νέα εφόδια, που συμβάλλουν αποτελεσματικά τόσο στο μορφωτικό επίπεδο τους, όσο και στην πιο λειτουργική και αποδοτική καθημερινότητά τους. Παράλληλα, τα σχολεία μπορούν, πλέον, να ανεβάσουν το επίπεδο της εκπαίδευσής τους.

Οι Φούρνοι, το μεγαλύτερο νησί της συστάδας των νήσων ή των Φούρνων Κορσεών, στο Αιγαίο Πέλαγος, ένας φιλόξενος και γαλήνιος ψαρότοπος, υποδέχθηκε τις γενναιόδωρες προσφορές της doValue σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες: Νηπιαγωγείο, Δημοτικό σχολείο, Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Κορσέων.

Ακολούθως, το Aγαθονήσι, το βορειότερο νησί του Δωδεκανησιακού συμπλέγματος με έκταση 13,4 τ.χ., που εντάσσεται στην προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 ως πολύτιμο καταφύγιο σπάνιων πουλιών, καλωσόρισε θερμά την πρωτοβουλία της doValue στο Μονοθέσιο Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό Σχολείο και το Ημερήσιο Γυμνάσιο Λ.Τ.

Η Σίκινος, το μικρό νησί των νοτίων Κυκλάδων μεταξύ Φολέγανδρου και Ίου, με απομεινάρια αρχαίων οικισμών και μνημεία βυζαντινά διάσπαρτα στη σικινιώτη εξοχή, αλλά και χλωρίδα και πανίδα που προστατεύονται από το πρόγραμμα Natura 2000, αποτέλεσε, με τη σειρά της, σημαντικό σταθμό στην προσφορά της doValue στο Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο με Λ.Τ.

Εξάλλου, η doValue παραμένει προσηλωμένη στο στόχο της για ένα πιο ελπιδοφόρο και βιώσιμο μέλλον για όλους, τηρώντας με αφοσίωση τη δέσμευσή της για δημιουργία αξίας και έμπρακτης επιστροφής στην κοινωνία.

Όσο για την Ομάδα Αιγαίου, εδώ και τριάντα χρόνια διασχίζει από άκρη σε άκρη το Αιγαίο Πέλαγος, όχι απλώς πλέοντας στα νερά του, αλλά υφαίνοντας ένα δυνατό ιστό προσφοράς, υποστήριξης, ενσυναίσθησης και αλληλεγγύης ανάμεσα στα μικρά και ακριτικά νησιά του. Με αυτό τον τρόπο, η Ομάδα Αιγαίου στέλνει κύματα αγάπης προς όλους τους κατοίκους, βελτιώνοντας, συνεχώς, τις συνθήκες διαβίωσής τους και παρέχοντας τους υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες.

Τα ακριτικά νησιά της Ελλάδας φιλοξενούν λίγους, πλην όμως σημαντικούς μαθητές, που διψούν για μάθηση και έχουν στο πλευρό τους, τους δασκάλους τους. Με γνώμονα αυτό το σκεπτικό, η doValue επικεντρώνεται και καλύπτει τις ελλείψεις των νησιωτικών σχολείων.

Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, βασικός στόχος της doValue είναι να σταθεί αρωγός στις τοπικές κοινωνίες και ειδικότερα σε περιοχές της Ελλάδας που παρουσιάζουν ελλείψεις και αδυναμίες, σε σχέση με τις μεγάλες πόλεις.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις