Παρασκευή, 13 Σεπτ.
28oC Αθήνα

Η απίστευτη ιστορία του 45χρονου Έλληνα χωρίς ταυτότητα: Βρέθηκε μόνος όταν ήταν 10 ετών

Η απίστευτη ιστορία του 45χρονου Έλληνα χωρίς ταυτότητα: Βρέθηκε μόνος όταν ήταν 10 ετών

«Ξεκίνησα από ένα λεωφορείο, μικρός που ήμουν. Γύρα στα 10 – 11» περιγράφει ο ίδιος, μιλώντας για την ταυτότητά του. Μια ταυτότητα που μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστη…

Ο άνθρωπος αυτός, περιέγραψε στο LiveNews το πώς είναι μέχρι σήμερα «αόρατος» για τις αρχές, χωρίς να έχει ταυτότητα. Ξέρει μόνο ότι είναι Έλληνας αλλά δεν ξέρει ποιοι είναι οι γονείς του ενώ ο ίδιος δεν είναι εγγεγραμμένος σε μητρώα. Οι πρώτες του αναμνήσεις είναι από την ηλικία των 10 ετών. Από τότε, θυμάται λίγα και θολά πράγματα. 

«Είναι πολύ σκληρή η ζωή κι εμένα μου έχει δείξει το πιο σκληρό πρόσωπο. Δεν έχω ψυχικά αποθέματα», λέει.

«Έχω κάποια κενά μνήμης. Δεν κάνω καλό ύπνο, βλέπω εφιάλτες». 

Συνδέεται το θρίλερ με τις εξαφανίσεις 4 παιδιών;

Θα μπορούσε ο άντρας της ιστορίας να είναι ένα θύμα από τις μυστηριώδεις εξαφανίσεις μικρών παιδιών, 4 συνολικά, στην Πελοπόννησο τη δεκαετία ’80-’90 ανάμεσα στις οποίες ήταν και η γνωστή υπόθεση του Γιωργάκη Παρασκευόπουλου;

«Το μόνο που θέλω είναι να κάνω μια κανονική ζωή» λέει ο ίδιος.

Οι γιατροί δεν μπορούν να λύσουν τον γρίφο. Ίσως κάποιο σοκ να ευθύνεται για όλα;

Ένας εργολάβος του έδωσε δουλειά, ύστερα ήρθε και η πατρότητα.

Η Χρυσούλα Ψαράκη, δικηγόρος του 45χρονου μιλώντας στο Live News ανέφερε: «Το πρόβλημα με αυτόν τον άνθρωπο είναι ότι ενώ είναι προφανές ότι είναι Έλληνας, δεν μπορεί να το αποδείξει με κάποιο έγγραφο».

«Πρόκειται για μία περίπτωση που έχουμε νομοθετικό κενό», τόνισε η κυρία Ψαράκη και συμπλήρωσε «η διάγνωση που έχει (ο 45χρονος) από δημόσιο νοσοκομείο είναι αυτοβιογραφική αμνησία».

Σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο 45χρονος στην ζωή του η δικηγόρος περιέγραψε: «Παρά την επιθυμία του δεν μπορεί να εργαστεί νόμιμα, δεν μπορεί να αναγνωρίσει το παιδί του, δεν μπορεί να τελέσει γάμο και δεν μπορεί να υποβάλλει φορολογική δήλωση και να πληρώσει φόρους».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις