Site icon NewsIT

Η Αθήνα «ερήμωσε» από κόσμο – Η αφόρητη ζέστη «έδιωξε» τους κατοίκους από την πρωτεύουσα

21.07.2024 | 16:52
Η Αθήνα «ερήμωσε» από κόσμο – Η αφόρητη ζέστη «έδιωξε» τους κατοίκους από την πρωτεύουσα

Εικόνες Αυγούστου θυμίζει σήμερα (21.07.2024) η Αθήνα, αφού λόγω καύσωνα «δεν κυκλοφορεί ψυχή» στους δρόμους.

Οι πιο κεντρικοί δρόμοι και οι μεγαλύτερες λεωφόροι της Αθήνας, όπως η Πανεπιστημίου, η Σταδίου, η Βασιλέως Κωνσταντίνου, θυμίζουν σκηνές «άδειας πόλης» σαν από ταινία, ενώ η Ερμού, παρόλο που κάποια καταστήματα είναι ανοιχτά με αυτόν τον καύσωνα, δεν είναι καθόλου η εμπορική οδός που όλοι ξέρουν διότι η «κίνησή» της δεν συγκρίνεται με αυτή που θα είχε υπό κανονικές συνθήκες.

Όπως φαίνεται, οι Αθηναίοι και οι τουρίστες που παραμένουν στην πόλη, είτε… κλείστηκαν σε σπίτια και ξενοδοχεία, είτε αναζήτησαν δροσιά σε κοντινές παραλίες, αφού τα επίπεδα ζέστης είναι πολύ υψηλά. Η θερμή εισβολή που ταλαιπωρεί τη χώρα εδώ και πολλές ημέρες έχει δημιουργήσει αφόρητες συνθήκες στα αστικά κέντρα.

Η Πλατεία Συντάγματος «άδειασε», ενώ γενικά στο κέντρο της πόλης οι περισσότεροι που φαίνεται να κυκλοφορούν πεζοί απολαμβάνοντας τη βόλτα τους, είναι κυρίως τουρίστες. 

Οι Αθηναίοι για αυτό το Σαββατοκύριακο πρόλαβαν να φύγουν, αναζητώντας δροσιά σε κοντινές παραλίες, μιας και ο καύσωνας της πόλης είναι εντονότερος.

Έρημη πόλη η Αθήνα – Ο καύσωνας «έδιωξε» κατοίκους και τουρίστες from Orange Press Agency on Vimeo.

Στην πρωτεύουσα, μπορεί να μην έχει δείξει 40 το θερμόμετρο -σήμερα έφτασε τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου, όμως η θερμική επιβάρυνση είναι πολύ μεγάλη, καθώς ο υδράργυρος, το τελευταίο διάστημα, δεν πέφτει κάτω από τους 30.

Παρά ταύτα, το Αστεροσκοπείο τονίζει ότι η πλειοψηφία των προγνωστικών σεναρίων δείχνουν ότι και πάλι, μετά τις 27 Ιουλίου, η θερμοκρασία θα ανέβει σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα από τον μέσο όρο της περιόδου 1991-2020.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version