“Η Ελλάδα είναι στόχος του Ισλαμικού Κράτους, όπως το ίδιο συμβαίνει και με πολλά άλλα έθνη”, αναφέρουν μέλη της ομάδας που μιλήσανε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής. Σημειώνουν ωστόσο πως “δεν είχαμε πρόσφατα κάποια συγκεκριμένα σχέδια για επίθεση εις βάρος της Ελλάδας αλλά εξακολουθούμε να παρακολουθούμε το θέμα για τη χώρα σας, όπως κάνουμε και για τα άλλα έθνη που είναι στόχοι”.
Τα μέλη του Ghost Security Group μιλούν για τον παράλληλο ανηλεή πόλεμο που μαίνεται στο διαδίκτυο ανάμεσα στους ίδιους και τους χάκερ του ISIS και τα τελευταία χτυπήματα της Αμερικής κατά των τζίνιους χάκερ του Ισλαμικού Κράτους.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η ομάδα Ghost Security Group ιδρύθηκε, όπως τονίζουν τα μέλη της, για να εξαπολύσει επίθεση “κατά του κοινωνικού μεσαίωνα και του σύγχρονου σκοταδισμού που πρεσβεύουν οι τζιχαντιστές”. Μέχρι σήμερα έχουν ρίξει τουλάχιστον 150 ιστοσελίδες του ISIS και 110.000 λογαριασμούς μελών του στα social media, ενώ έχουν κατεβάσει περισσότερα από 6.000 προπαγανδιστικά βίντεο του Ισλαμικού Κράτους.
Οι ικανότητές τους έχουν φτάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο που η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεργάζεται μαζί τους και τους δίνει άτυπα συγχαρητήρια για τις ενέργειές τους. Η δράση τους καθιστά τους ίδιους στόχους, καθώς οι δυνατότητες των χάκερ του ISIS τα τελευταία χρόνια έχουν γιγαντωθεί. “Τα μέλη μας απειλούνται σε καθημερινή βάση από υποστηρικτές και στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορούμε φυσικά να λέμε τα ονόματά μας και επικοινωνούμε με ψευδώνυμα”, λένε.
Η Ghost Secutity έχει καταφέρει να τρομοκρατήσει τον ISIS που σε πρόσφατη ανακοίνωσή του συμβουλεύει τα μέλη του να αποφεύγουν να ανοίγουν ύποπτα link, να μην απαντούν σε μηνύματα στο Twitter και να μην συνομιλούν με αγνώστους στο Telegram. Οι διαδικτυακές δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους έχουν αποδυναμωθεί προσωρινά ύστερα από επιδρομή των ΗΠΑ τον Απρίλιο 2015 με drone (τηλεκατευθυνόμενο) που σκότωσε τον 21χρονο Βρετανό χάκερ του ISIS Junaid Hussain στη Συρία.
Ο 21χρονος είχε εισβάλλει ηλεκτρονικά στους λογαριασμούς της διοίκησης του Αμερικανικού Στρατού στο Twitter και στο Facebook και ήταν το δεύτερο πιο σημαντικό μέλος των χάκερ του Ισλαμικού Κράτους μετά τον Mohammed Emwazi (ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο με αποκεφαλισμούς ομήρων). Σημαντική θεωρείται και η σύλληψη του Ardit Ferenz στη Μαλαισία τον Οκτώβριο του 2015. Ο Ferenz είχε υποκλέψει ηλεκτρονικά τα στοιχειά 100.000 μελών του Αμερικανικού Κράτους και παρέδωσε τα στοιχεία τους στο Ισλαμικό Κράτος.