Παρασκευή, 19 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Η Ελλάδα θα δώσει το «παρών» στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2024

Η Ελλάδα θα δώσει το «παρών» στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2024
Η ελληνική αποστολή για το 2024 αποτελείται από 7 ομάδες, οι οποίες θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2024 (World Robot Olympiad™) στη Σμύρνη, παρουσιάζοντας τα πρωτότυπα εγχειρήματά τους με θέμα «Σύμμαχοι της Γης», από τις 28 έως τις 30 Νοεμβρίου. Η ελληνική αποστολή αναδείχτηκε μέσα από τον προκριματικό διαγωνισμό που διοργανώθηκε από τον WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE σε συνέχεια του Πανελλήνιου Διαγωνισμού. Συνολικά συμμετείχαν πάνω από 80 ομάδες και 320 μαθητές και προπονητές από 8 περιφέρειες της Ελλάδας.

 

Η ελληνική αποστολή

 
Οι επτά ομάδες που προκρίθηκαν στις κατηγορίες Robo Mission, Future Innovators, Future Engineers και RoboSports είναι οι: Robovision από τον Πειραιά, Yellow Squad 2.0 με μαθητές σχολείων της Λάρισας, Earphones από τη Θεσσαλονίκη, REM – Robot Ex Machina, από τη Ν. Ιωνία Μαγνησίας στη Θεσσαλία, BotanIQ από την Αττική, Evripos Robotics από τη Χαλκίδα, bitLab από την Καλαμάτα. Περισσότερες πληροφορίες
 

COSMOTE Ολυμπιάδα ρομποτικής

Στιγμιότυπo από τον προκριματικό διαγωνισμό στην Αθήνα που ανέδειξε την ελληνική αποστολή για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2024.

 

Τι είναι η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής

 
Η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής είναι ένας διεθνής διαγωνισμός ρομποτικής για μαθητές ηλικίας από 8 έως 19 ετών, με έμφαση στην Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Εκπαίδευση. Χωρίζεται σε 4 κατηγορίες, αποτελούμενες από τρεις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες η καθεμία. Στόχος δεν είναι άλλος από την καλλιέργεια δεξιοτήτων όπως η ευρηματικότητα, η δημιουργικότητα, η επίλυση προβλημάτων και το ομαδικό πνεύμα.

 

Η χώρα μας συμμετέχει στην Ολυμπιάδα από το 2009, έχοντας στο ενεργητικό της 9 μετάλλια και 20 διακρίσεις στο σύνολο. Στην περσινή διοργάνωση, μάλιστα, στην οποία συμμετείχαν 90 χώρες, η Ελλάδα κατάφερε να κατακτήσει την 1η θέση στην Ευρώπη και την 4η θέση στον κόσμο.

 

Η συμβολή της COSMOTE

 
Η COSMOTE, που είναι μέλος του Ομίλου Telekom, τα τελευταία 10 χρόνια συνδράμει στην ανάπτυξη της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα και στη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics), ως στρατηγικός συνεργάτης του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης STEM Education & WRO Hellas.

 

Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 53.000 μαθητές και 15.800 δάσκαλοι και καθηγητές έχουν εκπαιδευτεί στη μεθοδολογία STEM. Επίσης η COSMOTE έχει προσφέρει περισσότερα από 1.100 πακέτα εκπαιδευτικού εξοπλισμού σε σχολεία. Συνολικά οι άμεσοι και έμμεσοι ωφελούμενοι των δράσεων υπολογίζονται σε 330.000.

 

Με αμέριστη εμπιστοσύνη στις νέες γενιές μαθητών και εκπαιδευτικών και το βλέμμα στραμμένο σε ένα μέλλον όπου η τεχνολογία είναι προσβάσιμη σε όλους, χωρίς όρους και αποκλεισμούς, η COSMOTE, για ακόμα μία χρονιά, στηρίζει το διαγωνισμό για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής (World Robot Olympiad™).

 

COSMOTE Ολυμπιάδα ρομποτικής
Στιγμιότυπo από τον προκριματικό διαγωνισμό στην Αθήνα που ανέδειξε την ελληνική αποστολή για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2024.




Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις