Ελλάδα

Η Ένωση Άθεων ζητά να αφαιρεθεί η εικόνα της Παναγίας από την αίθουσα της Ολομέλειας του ΣτΕ

Αίτημα να αφαιρεθούν τα θρησκευτικά σύμβολα (εικόνες) από την αίθουσα της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας κατέθεσε η Ένωση Αθέων και πέντε γονείς, με αφορμή την αυριανή συζήτηση των αιτήσεων ακύρωσης για το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία.

Το αίτημα κατατέθηκε σήμερα από τον δικηγόρο Βασίλη Σωτηρόπουλο, ο οποίος τους εκπροσωπεί.

Αύριο με προεδρεύοντα τον αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Αθανάσιο Ράντο και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Παρασκευή Μπραίμη, θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του ΣτΕ πέντε αιτήσεις ακύρωσης για το μάθημα των θρησκευτικών και το περιεχόμενο του στα σχολειά, τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό και την καθημερινή προσευχή στα σχολεία, τον τρόπο απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών, κ.α.
Συγκεκριμένα, στο ΣτΕ έχουν προσφύγει η Ένωση Άθεων, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) και 24 πολίτες (γονείς κ.λπ.). Παρεμβάσεις υπέρ του μαθήματος των θρησκευτικών και κατά των αντίθετων υπουργικών αποφάσεων έχουν καταθέσει η Εκκλησία της Ελλάδας, η Εκκλησία της Κρήτης και ο «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Θεολόγων «Καιρός» για την Αναβάθμιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης».
Τόσο στις αιτήσεις ακύρωσης, όσο και στις παρεμβάσεις, τίθενται ζητήματα κατοχύρωσης της θρησκευτικής ελευθερίας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το άρθρο 16 του Συντάγματος που αφορά την Παιδεία, κ.λπ.
Αύριο κατά τη έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο κ. Ράντος να ανακοινώσει εάν το αίτημα για την αφαίρεση του θρησκευτικού συμβόλου (εικόνα της Παναγίας) που υπάρχει στο κέντρο της δικαστικής αίθουσας θα γίνει αποδεκτό ή όχι.

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ανατριχιαστικές περιγραφές των ηλικιωμένων που ήρθαν αντιμέτωποι με ληστές στο Πόρτο Ράφτη - «Μην μιλήσεις καθόλου αλλιώς σε σφάξαμε»
«Ευτυχώς που βρήκανε χρήματα και καλμάρανε», είπαν οι δύο ηλικιωμένοι για τους ληστές που μπούκαραν στη μονοκατοικία τους στο Πόρτο Ράφτη
Μηχανή της αστυνομίας
Συνολικά 50 άτομα εμπλέκονται στα τρία κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας - Οι έρευνες σε 40 σπίτια, ο θησαυρός, τα «μπιχλιμπίδια» και τα χιλιάδες αρχαία νομίσματα
Το ηγετικό στέλεχος του ενός κυκλώματος που ήταν σεσημασμένο για ίδια αδικήματα, εκμεταλλευόταν τις διασυνδέσεις του με αρχαιοκάπηλους από διάφορες περιοχές της Ελλάδας
Τρια κυκλώματα αρχαιοκάπηλων στη Βόρεια Ελλάδα