Παρασκευή, 5 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Η επίσημη απάντηση του Αντώνη Ρέμου για τη φοροδιαφυγή: «Δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος»

Η επίσημη απάντηση του Αντώνη Ρέμου για τη φοροδιαφυγή: «Δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ NDP

«Έδωσα άμεσα εντολή στους πληρεξούσιους Δικηγόρους μου, Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να καταθέσουν αίτηση, ώστε να κληθώ – τάχιστα – να δώσω εξηγήσεις, να πληροφορηθώ γιατί κατηγορούμαι και να αντικρούσω τις αποδιδόμενες κατηγορίες» αναφέρει ο Αντώνης Ρέμος, για την υπόθεση φοροδιαφυγής για την οποία ερευνάται.

«Έναντι του νόμου είμαστε όλοι ίσοι, οι διαρροές, όμως, ψευδών πληροφοριών σε βάρος μου είναι θεσμικό ατόπημα και παραβιάζουν τον Ποινικό Νόμο. Κατηγορηματικά δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή, έχω δε δεχθεί πολλούς ελέγχους από τις φορολογικές αρχές χωρίς να διαπιστωθεί τυχόν παραβατική συμπεριφορά μου» λέει ο Αντώνης Ρέμος στην ανακοίνωσή του που βγήκε το απόγευμα της Παρασκευής (5/7/24).

«Όλως παραπλανητικώς η μεμονωμένη περίπτωση μιας φορολογικής δήλωσης, που συνδέεται με την περίοδο του Covid, όταν και όλα ήταν κλειστά, φέρεται ως δήθεν κανόνας, ενώ καταβάλλω ως φυσικό πρόσωπο και μέσω
εταιρειών συμφερόντων μου μεγάλα ποσά σε φόρους» τονίζει.

Και καταλήγει: «Δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος. Θα συνεχίσω κανονικά να εργάζομαι και δεν θα ακυρώσω καμιά συναυλία, γιατί από αυτές ζουν δεκάδες εργαζόμενοι. Θα ανταποκριθώ στο ακέραιο σε κάθε ελεγκτική διαδικασία και προσμένω την αρχειοθέτηση της υπόθεσής μου».

«Ετοιμάζω μηνυτήρια αναφορά» αποκάλυψε ο δικηγόρος του

Όπως είπε το απόγευμα της Παρασκευής (5/7/24) ο δικηγόρος του Αντώνη Ρέμου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στον Alpha «θα ζητήσουμε άμεσα να γίνει προκαταρκτική εξέταση. Δε θέλει ιδιαίτερη μεταχείριση αλλά κάνει εντύπωση, για κάτι που εμείς δεν το γνωρίζουμε, να έχουν πληροφόρηση δημοσιογράφοι».

«Αυτή η παραπληροφόρηση κατά του Αντώνη Ρέμου, θα πρέπει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να διερευνήσει ποιο δίνουν τέτοιες πληροφορίες… Εμφάνισαν τον Ρέμο ότι δήλωσε εισοδήματα 50.000 ευρώ. Κατακρεουργείται. Εξαιρουμένης μιας χρονιάς, τα εισοδήματά του ήταν σε δυσθεόρατα ποσά. Και διοχέτευσαν ένα περιστατικό για μία χρονιά για να κατακρεουργήσουν τον Αντώνη Ρέμο. Όταν διαρρέει μια Αρχή τέτοια ψεύδη, αυτό είναι θεσμικό ατόπημα και πρέπει να ερευνηθεί».

«Είναι ποινικό αδίκημα τα προσωπικά δεδομένα να διαχέονται από αυτούς που τα διαχειρίζονται» συμπλήρωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Θα καταθέσουμε καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών» επανέλαβε, ο δικηγόρος του Αντώνη Ρέμου.

«Εγώ ετοιμάζω μηνυτήρια αναφορά κατ΄αγνώστων τη Δευτέρα» διευκρίνισε.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις