Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Η φωτιά στην Αχαΐα πέρασε στην Ηλεία και δημιουργεί διπλό πύρινο μέτωπο, συνεχή μηνύματα από το 112

Η φωτιά στην Αχαΐα πέρασε στην Ηλεία και δημιουργεί διπλό πύρινο μέτωπο, συνεχή μηνύματα από το 112

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Ηλεία καθώς η φωτιά που καίει από το πρωί της Παρασκευής (21/06/2024) την Αχαΐα  πέρασε τα σύνορα του νομού.

Συγκεκριμένα η φωτιά από την Αχαία πέρασε στην Ηλεία και στην περιοχή της Πηνείας και απειλεί τα χωριά και τους οικισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες από το patris οι φλόγες «γλύφουν» το χωριό Απιδούλα.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με τις καιρικές συνθήκες να κάνουν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο πυρόσβεσης.

Στο μεταξύ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Πατρών – Πύργου, που είχε διακοπεί νωρίτερα, από το ύψος της κοινότητας, Χανάκια μέχρι και το ύψος της κοινότητας, Δουνέικα λόγω της πυρκαγιάς, που είχε εκδηλωθεί στην περιοχή, Αλποχώρι.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής (21/06/2024) δόθηκε εντολή εκκένωσης των χωριών Μυρτιά και Σκουροχώρι προς Πύργο και λίγο αργότερα για τα χωριά Βάλμη και Μασουρέικαι προς το Σιμόπουλο.

Τα χωριά αυτά τα πλησίαζε η φωτιά που πέρασε από την Αχαΐα που πέρασε στην περιοχή της Πηνείας.

Ένα ακόμη μήνυμα, μέσω του 112, στάλθηκε σε όσους κατοικούν ή βρίσκονται στις περιοχές, Αντωνέικα και Λάτα να κινηθούν προς την περιοχή της Αμαλιάδας, μέσω Σιμόπουλου, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Λίγο νωρίτερα δόθηκε εντολή να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους προς τον Πύργο οι κάτοικοι της Σκαφιδιάς και του Αγίου Ηλία και νέο μήνυμα εκκένωσης από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι σε Πετραίικα, Απιδούλα, Μαζαράκι, απειλούμενα από το δεύτερο μέτωπο. 

Νεκρός 54χρονος στα Χανιάκια

Νεκρός εντοπίστηκε από τον αδελφό του ένας 54χρονος κάτοικος στα Χανάκια Ηλείας, ενώ εφιαλτική παραμένει η κατάσταση στην περιοχή λόγω των πύρινων μετώπων. Ο άτυχος άντρας εντοπίστηκε έξω από το σπίτι του, από τον αδελφό του που κάλεσε το ΕΚΑΒ.

Ο 54χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πύργου όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Δεν φέρει εγκαύματα ή άλλα τραύματα, τα ακριβή αίτια αναμένεται να διαπιστωθούν από την νεκροψία – νεκροτομή κα εξετάζεται αν σχετίζονται με την πυρκαγιά ή από τον τρόμο που προκάλεσε η εξάπλωση της πυρκαγιάς στο χωριό.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις