Site icon NewsIT

Η γρίπη «χτύπησε» και κρατούμενους

26.02.2010 | 16:19
Η γρίπη «χτύπησε» και κρατούμενους

Κρατούμενοι στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής έχουν προσβληθεί από τον ιό της νέας γρίπης και έχουν ήδη τεθεί υπό παρακολούθηση.

Τα κρούσματα παρουσιάστηκαν στις 22 Φεβρουαρίου σε 17 άτομα και όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «άμεσα, από τη Διεύθυνση Υγειονομικού της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με επιστημονικό κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό της νόσου, η οποία από δειγματοληπτικό διαγνωστικό έλεγχο είναι λοίμωξη με τη νέα γρίπη Α (Η1Ν1)». 

Οι 17 κρατούμενοι έχουν μεταφερθεί σε ειδικό απομονωμένο χώρο, παρακολουθούνται στενά από το ιατρικό επιτελείο και λαμβάνουν τη δέουσα θεραπεία, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ. Παράλληλα, χημειοπροφυλακτική αγωγή λαμβάνουν προληπτικά και άλλα άτομα (κρατούμενοι και αστυνομικό προσωπικό) τα οποία έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους. 

Κλειστό προληπτικά νηπιαγωγείο στη Σαλαμίνα 

Στο μεταξύ, από το Σάββατο έως και τις 5 Μαρτίου νηπιαγωγείο στο Καματερό Σαλαμίνας θα παραμείνει κλειστό λόγω συρροής κρουσμάτων γρίπης και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου ιού γρίπης Α (Η1Ν1). Η διακοπή της λειτουργίας του νηπιαγωγείου γίνεται για προληπτικούς λόγους και έχει ως στόχο την πρόληψη της περαιτέρω διασποράς του νέου ιού της γρίπης Α (Η1Ν1).

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version