Site icon NewsIT

Η Μήλος αποθεώνεται από το National Geographic: Σαν τη Σαντορίνη, αλλά χωρίς την πολυκοσμία

06.09.2024 | 18:24
Η Μήλος αποθεώνεται από το National Geographic: Σαν τη Σαντορίνη, αλλά χωρίς την πολυκοσμία

Natural rocky arches with clear transparent waters in Kleftiko, Milos island, Cyclades, Greece

Οι παρθένες παραλίες, τα χρώματα, η ομορφιά: το National Geographic «ψηφίζει» Μήλο… «δαγκωτό».

Το δημοσίευμα του National Geographic για τη Μήλο αναφέρεται στα γεωλογικά, αρχαιολογικά, ιστορικά και μορφολογικά ενδιαφέροντα του νησιού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο Αρχαίο Θέατρο, τις Κατακόμβες, την Αφροδίτη και τα ευρήματα στην Φυλακωπή.

Στο νησί «υπάρχουν όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Σε όλη τη βραχώδη ακτογραμμή, θα δείτε όλα τα διαφορετικά χρώματα. Το πράσινο είναι μπεντονίτης, το κόκκινο είναι οξείδιο του σιδήρου, το μπλε είναι αμέθυστος».

«Η Μήλος προσφέρει εκπληκτικά τοπία παρόμοια με τη Σαντορίνη αλλά χωρίς πολυκοσμία. Γνωστή για την ηφαιστειακή ιστορία της, διαθέτει μια παλέτα από πολύχρωμους βράχους και πάνω από 70 παρθένες παραλίες, όπως το Σαρακίνικο ,το Κλέφτικο, τον Γέρακα, τη Φυριπλάκα και το Αμμουδαράκι», σημειώνει ο αρθρογράφος του National Geographic.

Το αφιέρωμα περιγράφει και τα γοητευτικά χωριά του νησιού, όπως ο Αδάμαντας, η Πλάκα, το Κλήμα, τα Μανδράκια και τα Πολλώνια «όπου οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τον παραδοσιακό ελληνικό πολιτισμό.

Η Μήλος, σημειώνει ο συντάκτης «είναι ένας ιδανικός προορισμός για ταξιδιώτες που αναζητούν μια πιο ήρεμη και αυθεντική ελληνική νησιωτική εμπειρία».

Το αφιέρωμα δημοσιεύθηκε στις 29 Αυγούστου και υπογράφεται από την Elizabeth Warkentin.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version