Site icon NewsIT
09:53 | 31.03.20

Η Οδύσσεια ενός φοιτητή που «έφαγε» πρόστιμο χωρίς λόγο

κορονοϊός
Newsit Newsroom

Καλείται να πληρώσει τον επαναπατρισμό του από την Ρουμανία με πρόστιμο 150 ευρώ, αφού στο ΚΤΕΛ του Κηφισού, που είχε μεταβεί λίγη ώρα μετά την αποβίβαση στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, τον “τσίμπησαν” οι αστυνομικοί χωρίς την ειδική άδεια κυκλοφορίας.

Όπως καταγγέλλει στο newsit.gr ο 22χρονος φοιτητής ιατρικής Παναγιώτης Αλέξανδρος Ντόμπρης, το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Κυριακής, λίγη ώρα πριν επιβιβαστεί σε πούλμαν του σταθμού υπεραστικών λεωφορείων με τελικό του προορισμό την Θεσσαλονίκη:

«Επέστρεψα στην Ελλάδα για να ζήσω τον απόλυτο παραλογισμό των αρχών. Δεν είναι τα χρήματα, είναι όμως η κοροϊδία απέναντι σε όλο αυτό το ταξίδι που έκανα, αλλά και στο γεγονός πως προσπάθησα να ακολουθήσω κατά γράμμα τις υγειονομικές συμβουλές, καθώς έφτασα στο σημείο να νοικιάσω μέχρι και σπίτι για τις ημέρες τις υποχρεωτικής μου καραντίνας, προκειμένου να προστατέψω έτσι την οικογένεια μου», αναφέρει ο νεαρός σπουδαστής.

Περιγράφει την περιπέτεια του «Όπως κάθε φυσιολογικός άνθρωπος τέτοιες δύσκολες ώρες, ήθελα να τις περάσω με την οικογένεια μου και έκανα τα πάντα για αυτό, μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Ξεκινώντας το Σάββατο το βράδυ από το σπίτι μου στο Ιάσιο της Ρουμανίας, πήρα αρχικά τρένο με προορισμό το αεροδρόμιο στο Βουκουρέστι. Από εκεί ταξίδεψα για την Αθήνα και έπειτα με ταξί στα ΚΤΕΛ του Κηφισού, για να πάω στην Θεσσαλονίκη».

Στην Θεσσαλονίκη ο Παναγιώτης Αλέξανδρος Ντόμπρης είχε νοικιάσει για την υποχρεωτική του καραντίνα μέχρι και σπίτι, προκειμένου για τις επόμενες 14 ημέρες να μην έρθει σε επαφή με την οικογένειας του: «Αν και τα οικονομικά μου δεν μου το επέτρεπαν, ωστόσο σκέφτηκα το καλό των δικών μου και το δικό μου φυσικά. Έτσι νοίκιασα ένα σπίτι για να έχουμε όλοι το κεφάλι μας ήσυχο. Με άλλα λόγια όλο αυτό το ταξίδι, όπως μπορείτε εύλογα να κατανοήσετε, είναι ένα τεράστιο οικονομικό πλήγμα για εμένα και την οικογένεια μου και φυσικά δεν ζητάω από το ελληνικό κράτος να βοηθήσει σε αυτό, μιας και ήταν επιλογή μου να είμαι κοντά στους δικούς μου ανθρώπους, αυτήν την δύσκολη χρονική περίοδο. Ωστόσο δεν μπορώ να μην καταγγείλω και αυτό που συνέβη».

Σύμφωνα με τον 22χρονο κατά την αποβίβαση του από το αεροπλάνο, παρέδωσε στο πλήρωμα το χαρτί με τα στοιχεία του, στο οποίο ανέφερε την διεύθυνση του σπιτιού, όπου θα παρέμενε σε περιορισμό τις επόμενες ημέρες:

«Κατεβαίνοντας λοιπόν από το αεροπλάνο αναγκαστήκαμε όλοι οι επιβάτες να δώσουμε το χαρτί που είχαμε συμπληρώσει, που έλεγε ξεκάθαρα τον τόπο κατοικίας μας και το μέρος που θα μπούμε σε καραντίνα, μαζί με άλλες προσωπικές πληροφορίες. Ρώτησα μάλιστα έναν κύριο που βρισκόταν εκεί αν θα χρειαζόταν να μου δώσουν άλλο έγγραφο μιας και έπρεπε να φύγω αμέσως για τα ΚΤΕΛ. Η απάντηση ήταν πως “Όχι θα καταχωρήσουμε τα στοιχεία σας και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας, το σπίτι της καραντίνας”. Έτσι πήρα ένα ταξί και πήγα στα ΚΤΕΛ, όμως εκεί με πλησίασαν κάποιοι αστυνομικοί και μου ζήτησαν την άδεια της κυκλοφορίας μου, την οποίο προφανώς και δεν είχα. Ωστόσο τους εξήγησα την ιστορία και παρόλα αυτά δεν έδειξαν πρόθυμοι, όχι μόνο να βοηθήσουν, αλλά μου ζήτησαν την ταυτότητα μου προκειμένου να μου κόψουν κλήση 150 ευρώ. Όταν ρώτησα τον λόγο, με καθησύχασαν ότι πρέπει να κάνω ένσταση την επόμενη ημέρα, φυσικά και έχω παρά πολλούς τρόπους να αποδείξω ότι βρισκόμουν στην πτήση αυτή: από το ταξί που με μετέφερε στα ΚΤΕΛ μέχρι και όλους τους συνεπιβάτες μου, αλλά και τους συναδέλφους τους στον έλεγχο διαβατηρίων. Και ρωτάω εγώ πως να κάνω ένσταση από την στιγμή που θα βρίσκομαι σε καραντίνα/κατ’ οίκον περιορισμό, είναι δυνατόν να απαιτούν πρόστιμο για ένα λάθος της ελληνικής γραφειοκρατίας και την αδυναμία των αρμόδιων φορέων του κράτους να συνεννοηθούν μεταξύ τους; Ποιος ο λόγος να επιβάλεις ένα πρόστιμο που εσύ ο ίδιος λες ότι μετά την ένσταση θα σβηστεί. Ίσα ίσα για την ταλαιπωρία…Άρε αθάνατη Ελλάδα, δυστυχώς αλλά αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Ρεπορτάζ: Θάνος Μακρογαμβράκης

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version