Ελλάδα

Η Πατρών – Πύργου θα δοθεί στην κυκλοφορία μέχρι το τέλος του 2025 λέει ο Χρήστος Σταϊκούρας

Ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας δίνει ένα χρονοδιάγραμμα για το τμήμα μέχρι το Μιντιλόγλι Αχαΐας

Μέχρι το τέλος του 2025 ο – πολύπαθος – αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα.

«Ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα -Πύργος αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία, όπως ακριβώς είχαμε δεσμευτεί, μέσα στο 2025, με την πρόοδο του να έχει ξεπεράσει σήμερα το 70%» αναφέρει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο ίδιος δίνει ένα χρονοδιάγραμμα για το τμήμα μέχρι το Μιντιλόγλι Αχαΐας όπου αναφέρει πως τα 65 χλμ., που αφορούν στο οδικό τμήμα Πύργος – Αλισσός, προβλέπεται να ολοκληρωθούν στις 31 Ιουλίου 2025 και να αποδοθούν άμεσα σε χρήση και λειτουργία. Το υπολειπόμενο οδικό τμήμα Αλισσός – Μιντιλόγλι, μήκους 10 χλμ., προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου 2025.

Όπως τονίζει ο κ. Σταϊκούρας με την ολοκλήρωση του συνολικού έργου θα βελτιωθούν ουσιαστικά οι κυκλοφοριακές συνθήκες και η προσβασιμότητα στους οικισμούς της ευρύτερης περιοχής των Νομών Ηλείας και Αχαΐας, ενισχύοντας τα επίπεδα οδικής ασφάλειας και μειώνοντας τις χρονοαποστάσεις.

Περαιτέρω, ο εν λόγω οδικός άξονας θα έχει σημαντικό αναπτυξιακό πρόσημο για ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα, συμβάλλοντας στην τουριστική ανάπτυξη και βελτιώνοντας τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

Επισημαίνεται ότι με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θα υλοποιηθούν πρόσθετες συμπληρωματικές εργασίες στον αυτοκινητόδρομο, εντός του ορίου του έργου παραχώρησης, οι οποίες περιλαμβάνουν επέκταση και ασφαλτόστρωση παράπλευρου οδικού δικτύου και διαμορφώσεις κόμβων. Εκτός του ορίου του Έργου Παραχώρησης, θα υλοποιηθούν παρεμβάσεις σε οδικά τμήματα για ανακατασκευή ασφαλτόστρωσης της ΒΙ.ΠΕ. Πάτρας, Κυλλήνης, Γαστούνης, Αράξου και Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και αντιπλημμυρικά έργα που εκτείνονται κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος.

Οι προαναφερθείσες συνοπτικές συμπληρωματικές εργασίες κοστολογούνται στα 72,5 εκατ. ευρώ, περίπου, και θα χρηματοδοτηθούν από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Προετοιμάζεται και το Πύργος -Τσακώνα

Ο κ. Σταϊκούρας ανακοινώνει επίσης ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα εκκινήσει άμεσα τις διαδικασίες ανεύρεσης χρηματοδότησης για τον οδικό άξονα Πύργος – Κόμβος Αλφειού – Καλό Νερό – Τσακώνα, ενώ θα ζητηθεί από την Παραχωρησιούχο εταιρεία η υποβολή προτάσεων για την επέκταση κατασκευής του, συνεκτιμώντας τους όρους, την εφικτότητα οικονομικής διαχείρισης και τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Με τον τρόπο αυτό, σημειώνει ο Υπουργός, τίθενται οι βάσεις για να κλείσει ο δακτύλιος των αυτοκινητοδρόμων της Πελοποννήσου, της Ολυμπίας Οδού και του Μορέα, ένα εθνικό όραμα την υλοποίηση του οποίου ξεκίνησαν οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας με τις συμβάσεις παραχώρησης και σήμερα παίρνει σάρκα και οστά.

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα