Δευτέρα, 29 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει μυστήριους διορισμούς διοικητή σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει μυστήριους διορισμούς διοικητή σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης
Φωτογραφία αρχείου - Eurokinissi

Την άκρη του νήματος προσπαθεί να ξετυλίξει η ΠΟΕΔΗΝ, για μία περίεργη υπόθεση στη Θεσσαλονίκη. Διοικητής νοσοκομείου παραιτήθηκε για να αναλάβει μόνιμη θέση γιατρού. Επτά μήνες μετά, επέστρεψε σε διοικητική θέση, ως προσωρινός διοικητής.

Η υπόθεση «κοροϊδίας» και «εξαπάτησης» στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με τον διορισμό του ίδιου γιατρού τη στιγμή που το ΕΣΥ έχει ανάγκη από μάχιμους εργαζομένους, καταγγέλθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία  (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, πηγαινοέρχεται από τη μία θέση στην άλλη στα δημόσια νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας, καταπατώντας κάθε έννοια έννομης τάξης.

Συγκεκριμένα αναφέρει στην καταγγελία του:

«Διοικητής Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης παραιτήθηκε, πήρε τη θέση γιατρού ΕΣΥ και ξαναδιορίστηκε. Δεν εξετάζουμε εάν ο Διοικητής του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης ήταν καλός στη δουλειά του, ή όχι. Εξετάζουμε την κοροϊδία στο σύστημα την ώρα που ψάχνουμε γιατρούς να στελεχώσουμε τα νοσοκομεία. Ο Διοικητής λοιπόν του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης παραιτήθηκε και πήρε θέση μόνιμου Ιατρού επιμελητή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Επτά (7) μήνες μετά ξαναδιορίζεται προσωρινός διοικητής στο ίδιο νοσοκομείο. Πήρε τη θέση ή όχι ενός άλλου μάχιμου γιατρού; Προσωρινός διοικητής διορίστηκε προφανώς για λίγους μήνες έως τον διορισμό των νέων διοικητών. Δεν μπορούσε να βρεθεί ένας άλλος; Αυτός που εξαπάτησε το σύστημα;», σημειώνει συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Πηγή: Iatropedia.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις