Παρασκευή, 29 Νοε.
16oC Αθήνα

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε επανέλεγχο στο κατεστραμμένο εργαστήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε επανέλεγχο στο κατεστραμμένο εργαστήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης

Συνεχίζεται το θρίλερ θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, την ώρα που αναμένονται τα τελικά πορίσματα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, των μικρότερων αδελφών της άτυχης Τζωρτζίνας. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, που βρίσκεται στη φυλακή, κατηγορούμενη για το θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, κατέθεσε μέσω του δικηγόρου της μια σειρά από αιτήματα για το θρίλερ της Πάτρας.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η 18η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση της Πάτρας απέρριψε όλα τα αιτήματά της. Μεταξύ αυτών, η ανακρίτρια απέρριψε το αίτημα της Ρούλας Πισπιρίγκου να γίνει τοξικολογικός επανέλεγχος στο εργαστήριο του Πανεπιστήμιου Κρήτης με έξοδα της ιδίας.

Η ανακρίτρια δεν έκανε δεκτό το συγκεκριμένο αίτημα, με το σκεπτικό ότι με αυτό τον τρόπο η κατηγορούμενη εσκεμμένα χρονοτριβεί, ώστε να κρατήσουν ανοιχτή την υπόθεση στο στάδιο της ανάκρισης, καθώς πριν από περίπου ένα μήνα το τοξικολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή ύστερα από πλημμύρα, καταστρέφοντας τα περισσότερα μηχανήματα.

Ο υπεύθυνος του εργαστηρίου κ. Τσατσάκης, μίλησε στην ίδια εκπομπή λέγοντας πως κάποια μηχανήματα δουλεύουν και θα μπορούσε να γίνει επανέλεγχος, ωστόσο εξέφρασε την απορία του πως η Ρούλα Πισπιρίγκου επέλεξε το εργαστήριο του χωρίς να έχει επικοινωνήσει κανείς μαζί του. Διατύπωσε την άποψη, δε, πως «πρέπει να γίνει επανέλεγχος γιατί προφανώς κάποια πράγματα δεν έχουν γίνει».

 

Αξίζει να σημειωθεί πως συνολικά απορρίφθηκαν 16 αιτήματα της Ρούλας Πισπιρίγκου. Σε ένα από αυτό ζητούσε να καταθέσει o δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος που είχε μιλήσει με γιατρούς και νοσηλευτές για την υπόθεση, όμως η ανακρίτρια απέρριψε και αυτό το αίτημα, γιατί έκρινε πως η όποια κατάθεσή κρίνεται άνευ σημασίας. 

Τα αιτήματα της Ρούλας Πισπιρίγκου

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ζητούσε, μεταξύ άλλων, να διερευνηθεί: 

  • η δυνατότητα χημικής ανάλυσης της φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη που βρέθηκε στο μεταθανάτιο αίμα της Τζωρτζίνας
  • το ενδεχόμενο εντοπισμού της παρασκευάστριας εταιρίας σε περίπτωση που πρόκειται για κεταμίνη που χορηγείται από νοσοκομεία
  • σε ποια φαρμακαποθήκη, νοσοκομείο ή άλλη τυχόν υπηρεσία υπάρχει έλλειμμα κεταμίνης 
  • αν υπάρχει διαφορά της χημικής κεταμίνης που χορηγείται σε ζώα από αυτή που χορηγείται σε ανθρώπους
  • με οποιοδήποτε άλλο μέσο η προέλευση της συγκεκριμένης κεταμίνης που προκάλεσε το θάνατο της Τζωρτζίνας
  • αν χρησιμοποιείται ροκουρόνιο σε άλλες παιδιατρικές κλινικές της χώρας, αν υπήρχε ροκουρόνιο στο σάκο αναζωογόνησης της ΜΕΘ Παίδων κατά τη στιγμή που οι γιατροί ανέλαβαν την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση της Τζωρτζίνας

Παράλληλα ζητούσε να κληθεί να καταθέσει ενόρκως ο διευθυντής ΚΕΘΕΑ Χρήστος Λιάπης σχετικά με το αν επιβεβαιώνει τις δηλώσεις του και τοποθετήσεις του μέσω διαδικτύου, για το ότι η κεταμίνη δεν είναι ικανή να προκαλέσει το θάνατο ασθενούς και ότι η δεκαπλάσια δόση κεταμίνης εξαιτίας ιατρικού λάθους δεν είχε θανατηφόρα έκβαση. 

 

Ζητούσε να διερευνηθεί εάν πέραν του γονιδιακού ελέγχου έχει διενεργηθεί γονιδιακός έλεγχος άλλης φύσεως και δη νευρολογικής φύσης ή για αυτοάνοσα νοσήματα, ενώ παράλληλα ζητούσε να διενεργηθεί νέος εργαστηριακός έλεγχος σε δείγματα αίματος και ούρων της Τζωρτζίνας από αναγνωρισμένο εργαστήριο του εξωτερικού. 

 

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις