Site icon NewsIT

Η ροζ κοκαΐνη εμφανίστηκε ξανά στην Ελλάδα – Συνελήφθη 30χρονος

04.09.2024 | 11:11
Η ροζ κοκαΐνη εμφανίστηκε ξανά στην Ελλάδα – Συνελήφθη 30χρονος

Στην σύλληψη ενός 30χρονου προχώρησε η αστυνομία για εμπόριο ενός σπάνιου ναρκωτικού, της ροζ κοκαΐνης.

Ο άνδρας που συνελήφθη έκρυβε σχεδόν ένα κιλό από το σπάνιο ναρκωτικό σε σπίτι στην Αθήνα, στο οποίο βρέθηκαν και διάφορες άλλες ποσότητες ουσιών.

Ο 30χρονος μαζί με άλλα δύο άτομα είχαν ανοίξει «παραμάγαζο» και πουλούσαν διάφορα ναρκωτικά. Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορηθεί για την διακίνηση της ροζ κοκαΐνης στην Αθήνα και το βράδυ της Τρίτης (03.09.2024) η Δίωξη σε ειδική επιχείρηση βρήκε το σπίτι που έκρυβαν τα ναρκωτικά, ενώ σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις εντοπίστηκαν και άλλα μέλη του κυκλώματος.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που η ροζ κοκαΐνη εντοπίζεται στην Ελλάδα, καθώς αυτό το σπάνιο ναρκωτικό κυκλοφορεί επί το πλείστον στη Λατινική Αμερική. Τελευταία έχει εμφανιστεί και σε κάποιες χώρες της Ευρώπης. Στο σπίτι με τα ναρκωτικά οι Αρχές βρήκαν και ένα παρασκευαστήριο.

Η ροζ κοκαΐνη είναι ένα μείγμα κεταμίνης με διεγερτικά όπως το ecstasy ή το speed. Η «ροζ κοκαΐνη» θεωρείται ναρκωτικό πολυτελείας και καταναλώνεται κυρίως σε χώρους ηλεκτρονικής μουσικής, νυχτερινά κέντρα και πάρτι. Ένα μόνο γραμμάριο κοστίζει 90, 100 ή 120 δολάρια.

Μερικές φορές μυρίζει σαν φράουλα και έχει διάφορα ονόματα όπως «τούσι» και «τουσίμπι».

Η υψηλή του τιμή οφείλεται στην παραπλανητική του ονομασία, καθώς οι έμποροι εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι οι πελάτες μπερδεύουν τη μία ουσία με την άλλη και πωλούν τα πάντα σε υψηλό κόστος, ανεξάρτητα από το είδος του ναρκωτικού.

Η πρώτη φορά που έκανε την εμφάνιση της στη χώρα μας η ροζ κοκαΐνη ήταν πριν από περίπου τέσσερα χρόνια στη Μύκονο.

Να σημειωθεί σε δύο σπίτια σε Αθήνα και Αγία Παρασκευή που έγιναν έλεγχοι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

«ροζ» κοκαΐνη, βάρους 875 γραμμ., κοκαΐνη βάρους 3 κιλών και 242 γραμμ., ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 50 κιλών και 605 γραμμ., κατεργασμένη κάνναβη βάρους 2 κιλών και 686 γραμμ., κεταμίνη βάρους -875- γραμμ., μεθαμφεταμίνη βάρους -545- γραμμ., τρεις ζυγαριές, τρίφτης και μηχανήματα αεροστεγούς σφραγίσματος νάιλον συσκευασιών για το διαμοιρασμό των ναρκωτικών, μετρητής χαρτονομισμάτων και το χρηματικό ποσό των 127.215 ευρώ.

Φωτογραφίες: astynomia.gr

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version