Site icon NewsIT

Η Σάμος ο πιο δημοφιλής «μυστικός» προορισμός για τις διακοπές των Ιταλών

02.08.2024 | 10:12
Η Σάμος ο πιο δημοφιλής «μυστικός» προορισμός για τις διακοπές των Ιταλών

Πρώτη στον κατάλογο με τους «μυστικούς» προορισμούς στην Ελλάδα αναδείχθηκε η Σάμος, από ιταλική ιστοσελίδα που ειδικεύεται στις διακοπές στη χώρα μας.

Στη λίστα της ιστοσελίδας MyGreekSalad.it, στην κορυφή της οποίας φιγουράρει η Σάμος, αποκαλύπτεται μια νέα τάση στην οποία οι Ιταλοί προτιμούν τις διάκοπες και παθιάζονται πλέον με προορισμούς που είναι «απελευθερωμένοι» από τον συνωστισμό του μαζικού τουρισμού και ξεπερνούν το στερεότυπο των γαλανόλευκων επίπεδων σπιτιών των Κυκλάδων.

Με λίγα λόγια, το ενδιαφέρον έχει αρχίσει και μετατοπίζεται από τις Κυκλάδες σε μεσαία ή μεγάλα νησιά με νεοκλασικά σπίτια, κεραμοσκεπές, χρωματιστούς τοίχους, βουνά, ορεινή βλάστηση και γενικά με μια άλλη φιλοσοφία διακοπών».

Μετά από έρευνα των προτιμήσεων των φίλων και των δημοσιογράφων του ιστότοπου, ξεχωρίζει το νησί του Πυθαγόρα ως ο απόλυτος «μυστικός» προορισμός που προφέρεται για εξερεύνηση, ενώ στις άλλες θέσεις της λίστας βρίσκονται η Χάλκη και η Νίσυρος.

Όπως αναφέρει το άρθρο, «αυτό που κάνει τη Σάμο μοναδική είναι η εκλεπτυσμένη γοητεία της που συνδυάζει πολιτισμό, μυθολογία, ένα μεγαλειώδες παρελθόν, ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα, ονειρικές γεύσεις, σαγηνευτικές παραλίες για χαλάρωση ή τόνωση της ενέργειας και χωριά με έντονο χαρακτήρα».

Με επίκεντρο τα activities, την τοπική κουλτούρα και το πλούσιο ιστορικο «απόθεμα», αυξημένη είναι η ανταπόκριση των μέσων ενημέρωσης του εξωτερικού και των ταξιδιωτικών blogs στις ενημερωτικές προσπάθειες των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου.

«Ξεδιπλώνοντας την “βεντάλια” των δυνατοτήτων του προορισμού, διαπιστώνουμε καθημερινά την ανάγκη του διεθνούς ταξιδιωτικού κοινού να ανακαλύψει μέρη της Ελλάδας που προσφέρουν γνήσια φιλοξενία, “ζωντανεύουν” την ιστορία, διαθέτουν μεγάλος εύρος επιλογών, έχουν προσβασιμότητα και προσφέρουν ποιοτικές και ανταγωνιστικές υπηρεσίες. Αυτά είναι τα κομμάτια του αφηγήματος μας σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες που θέλουν να έρθουν στη Σάμο για να ζήσουν αληθινές διακοπές», τονίζει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Δυτικής Σάμου, Βαγγέλης Μαρνέζος.

«Προτείνουμε τη Σάμο ως έναν προορισμό απαλλαγμένο από τα στερεότυπα του μαζικού παραθερισμού. Οι φιλόξενοι κάτοικοι σε συνδυασμό με τη μαγευτική φύση, τις υπαίθριες δραστηριότητες, τα πανέμορφα χωριά, τη γαστρονομία, τις παραδόσεις και τη μακραίωνη ιστορία στο νησί του Πυθαγόρα διαμορφώνουν και αλλάζουν ριζικά τα δεδομένα για το “ευ ζήν”. Σκοπός μας είναι οι επισκέπτες μας να γνωρίσουν έναν άλλο τρόπο ζωής, αναψυχής και χαλάρωσης, να περνάνε καλά» εξηγεί ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Πάρης Παπαγεωργίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version