Τρίτη, 10 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Η σημασία της κοινότητας στην ενίσχυση της ποιότητας ζωής

Χρυσάνθειο

Η ζωή δεν τελειώνει στην τρίτη ηλικία. Αντίθετα, με την κατάλληλη υποστήριξη μπορεί να γίνει πιο ολοκληρωμένη και γαλήνια από ποτέ. Όσο οι άνθρωποι μεγαλώνουν, η διατήρηση της κοινωνικής τους ζωής γίνεται ακόμη πιο σημαντική, για πολλούς λόγους.

Οι ηλικιωμένοι που συμμετέχουν ενεργά σε κοινωνικές δραστηριότητες εμφανίζουν χαμηλότερα ποσοστά κατάθλιψης, μειωμένη αίσθηση μοναξιάς, καθώς και ενισχυμένη υγεία και ευεξία.

Η κοινότητα ως μέσο σύνδεσης και υποστήριξης

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, περίπου το 77% των ηλικιωμένων, δηλώνουν ότι προτιμούν να ζουν στο πλαίσιο μίας οργανωμένης κοινότητας, παρά μόνοι τους. Η αλληλεπίδραση, η ασφάλεια και η υποστήριξη που προσφέρει ένα άκρως λειτουργικό περιβάλλον συγκαταλέγονται στα βασικά κίνητρα αυτής της τάσης.

Η ζωή στην κοινότητα προσφέρει αμέτρητες ευκαιρίες για κοινωνική αλληλεπίδραση, γεγονός που μπορεί να μειώσει τα συναισθήματα της μοναξιάς και της απομόνωσης, ενώ συνοδεύεται από πολλά ακόμα οφέλη, μεταξύ των οποίων η αναψυχή και η περίθαλψη.

Τι είναι το Χρυσάνθειο;

Το Χρυσάνθειο, ένα πρότυπο κέντρο φιλοξενίας και φροντίδας ηλικιωμένων, προτείνει ένα νέο μοντέλο διαβίωσης σε έναν χώρο όπου η ηρεμία, η κοινωνικοποίηση και η επαγγελματική φροντίδα βρίσκονται στο επίκεντρο. Μέσα σε ένα ζωντανό και φιλόξενο περιβάλλον, στεγάζεται ένα καινοτόμο σύμπλεγμα, το οποίο αποτελείται από ένα κεντρικό κτήριο με 40 μονόκλινα διαμερίσματα (που κατοικούνται ήδη από μόνιμους διαμένοντες) και 15 ανεξάρτητες κατοικίες προς ενοικίαση, που προορίζονται για μια αυτόνομη διαβίωση ηλικιωμένων σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Χρυσάνθειο

Τα προνόμια της μονάδας δεν περιορίζονται εδώ. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ψυχαγωγία, την φροντίδα και την ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων ενοίκων, με βιβλιοθήκη, σινεμά, εκκλησίες, στεγασμένη θεραπευτική πισίνα, σάουνα, χαμάμ και γυμναστήριο, ανάμεσα στις εγκαταστάσεις της. Το ανοιχτό στο κοινό καφέ, που στεγάζεται επίσης στις εγκαταστάσεις, προσφέρει έναν άμεσο σύνδεσμο με την τοπική κοινωνία, ενώ το μοναδικό στο είδος του μουσικό σιντριβάνι, αποτελεί ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα προσελκύοντας επισκέπτες από όλη την επικράτεια, που απολαμβάνουν τη συγχρονισμένη χορογραφία του νερού με επιλεγμένα μουσικά κομμάτια.

Προσβασιμότητα από ΑΜΕΑ

Κάθε κατοικία είναι πλήρως προσβάσιμη από ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, με το σπίτι και τον περιβάλλοντα χώρο να είναι σε ένα επίπεδο, προσφέροντας άνεση κίνησης παντού. Η κατοικία διαθέτει επίπεδο μπάνιο ΑΜΕΑ, αυτόνομη θέρμανση και ψύξη, TV, πλήρη επίπλωση και κουζίνα υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας, ενώ είναι εξοπλισμένη με ολοκληρωμένο σύστημα πυρασφάλειας. Με αυτόν τον τρόπο, το Χρυσάνθειο διασφαλίζει στους ενοίκους του ασφάλεια και αυτονομία, μέσα στο πλαίσιο μίας απόλυτα οργανωμένης κοινότητας.

Δοκιμαστική διαμονή και εγκατάσταση

Το Χρυσάνθειο αναγνωρίζει ότι η επιλογή της ένταξης σε μια αυτόνομη διαβίωση έχει καθοριστική σημασία για την ποιότητα της ζωής ενός ηλικιωμένου. Για τον λόγο αυτό παρέχει τη δυνατότητα δοκιμαστικής διαμονής με χρέωση, κατά τη διάρκεια της οποίας κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να διαμείνει σε μια από τις κατοικίες για όποιο διάστημα επιλέξει, πριν αποφασίσει εάν επιθυμεί να εγκατασταθεί μόνιμα.

Χρυσάνθειο

Η ζωή στην οργανωμένη κοινότητα του Χρυσάνθειου προσφέρει έναν συνδυασμό κοινωνικής, συναισθηματικής και πρακτικής υποστήριξης που βοηθά τους ηλικιωμένους να ζήσουν με περισσότερη άνεση, μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας και βελτιωμένη διάθεση.

Επιλέγοντας μία καινούρια ζωή στο πλαίσιο της κοινότητας, δημιουργούνται προϋποθέσεις για μια ποιοτική και ολοκληρωμένη καθημερινότητα και, κατ’ επέκταση, για μια περισσότερο ευχάριστη και ήρεμη ζωή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις