Ελλάδα

Η Standard & Poor’s βλέπει Grexit αλλά αναβαθμίζει το αξιόχρεο της Ελλάδας!

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's ενδέχεται να αναβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας "πολύ σύντομα" εφόσον η συμφωνία που έγινε τα ξημερώματα στις Βρυξέλλες μοιάζει ευσταθής, δήλωσε ο κορυφαίος Ευρωπαίος οικονομικός αναλυτής της χρηματοοικονομικής υπηρεσίας.

Ο Μόριτς Κρέμερ δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς πως μολονότι η μακροπρόθεσμη εκτίμηση του οίκου παραμένει ότι η Ελλάδα θα βγει από την ευρωζώνη, η σημερινή συμφωνία περιόρισε τον άμεσο κίνδυνο για κάτι τέτοιο και θα μπορούσε να οδηγήσει στην αναβάθμιση της χώρας μέσα σε μία με δύο εβδομάδες.

Σήμερα το αξιόχρεο της Ελλάδας βρίσκεται στη βαθμίδα CCC-.

“Θα μπορούσε να γίνει αρκετά γρήγορα. Αν υπάρχει ένα σταθερό πρόγραμμα το οποίο θεωρούμε ότι συντελεί στο να φέρει ξανά ανάπτυξη στην οικονομία και να επιτρέψει στο οικονομικό σύστημα να δουλέψει και πάλι, τότε αυτό είναι σημαντικότερο από το θέμα της μεσοπρόθεσμης βιωσιμότητας του χρέους”, εξήγησε ο Κρέμερ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα