Κυριακή, 20 Οκτ.
20oC Αθήνα

Η Toyota θα ανακαλέσει 300.000 Prius

Η Toyota θα ανακαλέσει 300.000 Prius

Σε νέες ανακλήσεις των μοντέλων Prius, Sai και Lexus προσανατολίζεται η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.

 Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota, η οποία σχεδιάζει να ανακαλέσει πολλές χιλιάδες οχήματα του μοντέλου της Prius, εξαιτίας προβλημάτων τους στα φρένα, τώρα φαίνεται πως θα ανακαλέσει και τα επίσης υβριδικά μοντέλα της Sai και Lexus HS250h.

 
Σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Νικκέι, που δεν αποκαλύπτει την πηγή της, το μέτρο αυτό θα αφορά 28.000 αυτοκίνητα στην Ιαπωνία και το εξωτερικό (8.000 Sai και 20.000 Lexus), τα οποία διαθέτουν την ίδια τεχνολογία στα φρένα με το Prius.
 
Η Toyota την περασμένη εβδομάδα είχε παραδεχθεί την ύπαρξη προβλημάτων στη νέα εκδοχή του Prius, που κυκλοφόρησε τον περασμένο χρόνο. Σε συνθήκες ψύχους τα φρένα του αντιδρούν με βραδύτητα και η αυτοκινητοβιομηχανία, σύμφωνα με το πρακτορείο Κιόντο, σχεδιάζει να ανακαλέσει 300.000 οχήματα του υβριδικού μοντέλου της Prius. Την Τρίτη αναμένεται να ενημερώσει σχετικά τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία. 

Τα προβλήματα αυτά έρχονται να προστεθούν στα άλλα προβλήματα στην επιτάχυνση που έχουν διαπιστωθεί σε άλλα μοντέλα της εταιρείας, και έχουν προκαλέσει την ανάκληση περίπου 8 εκατ. οχημάτων παγκοσμίως, ενώ πολλές ομαδικές προσφυγές έχουν κατατεθεί εναντίον της Toyota σε ΗΠΑ και Καναδά για την καθυστέρηση να ανακοινωθούν στο κοινό οι δυσλειτουργίες των αυτοκινήτων της.

Η Toyota απειλεί ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε