Ελλάδα

Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Προσφύγει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για τα clawback και rebate

Aποφασισμένοι να προχωρήσουν σε νέες μεγάλες επενδύσεις είναι η διοικητική ομάδα του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και ο επικεφαλής Βασίλης Αποστολόπουλος. 

Από την άλλη οι άνθρωποι του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών δεν θα διστάσουν να διεκδικήσουν το δίκιο τους έναντι του κράτους, για τις υπέρογκες υποχρεωτικές επιστροφές και εκπτώσεις (clawback – rebate) που καταβάλλουν, ακόμη κι αν χρειαστεί να προσφύγουν στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Τροχοπέδη στις επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ που δρομολογεί ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών για το επόμενο διάστημα, αποτελούν οι “εξωφρενικές” εκπτώσεις και επιστροφές (clawback – rebate) στο κράτος, οι οποίες αποτελούν το 50 % (40% clawback + 10% rebate) των ετήσιων πωλήσεων και αγγίζουν συνολικά τα 20 εκατ. ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι το μέτρο ήταν μνημονιακό, παραμένει σε ισχύ με συνεχείς παρατάσεις και με τάσεις διαρκούς επιδείνωσης, καθώς πλέον τα υπέρογκα αυτά ποσά απαιτούνται από τον ΕΟΠΥΥ, ακόμη και προκαταβολικά.

Η διοίκηση του Ομίλου υποστηρίζει πως η χώρα έχει πλέον βγει από την επιτροπεία και τα μνημόνια και διαβεβαιώνει πως εάν το θέμα δεν εξομαλυνθεί σε εσωτερικό επίπεδο, θα προσφύγει ακόμη και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Brain gain και σημαντικές νέες επενδύσεις

Στις προτεραιότητες της διοικητικής ομάδας του Ιατρικού εντάσσονται σημαντικές επενδύσεις που έρχονται στο άμεσο μέλλον και αναμένεται να δώσουν προστιθέμενη αξία και στη χώρα.

Στο επίκεντρο των νέων αυτών επενδύσεων βρίσκεται κι ο επαναπατρισμός σημαντικών επιστημονικών προσωπικοτήτων (από Βρετανία, Γερμανία κα), η αποχώρηση των οποίων απετέλεσε “πλήγμα” για τη χώρα την τελευταία 10ετία.

Το brain gain αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής του Ομίλου κι αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς: μόνο μέσα στους τελευταίους 24 μήνες έχουν επαναπατριστεί πάνω από 40 σημαντικοί επιστήμονες, στους οποίους ο Όμιλος έδωσε όραμα και προοπτική για αν επιστρέψουν και να εργαστούν μόνιμα στην Ελλάδα.

Στο ίδιο πλαίσιο, το Ιατρικό επεκτείνει τις δραστηριότητές του, τόσο με την επέκταση του Διαβαλκανικού Κέντρου στη Θεσσαλονίκη, όσο και με την επέκταση χειρουργικών αιθουσών (4 νέα χειρουργεία) στο Ιατρικό Αμαρουσίου, επένδυση άνω των 25 εκατ. ευρώ.

Τα έργα αυτά αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τον Νοέμβριο του 2023.

Στα σχέδια του Βασίλη Αποστολόπουλου είναι και η ανέγερση Ιατρικού Πάρκου σε ιδιόκτητη έκταση στην Παιανία.

Γιάννα Σουλάκη / Iatropedia.gr

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
ΠΟΑΣΥ για το τροχαίο δυστύχημα στη Χαλκιδική: «Η πολιτεία έχει βαρύτατες ευθύνες – Δεν έχει τιθασεύσει τη βία στο δρόμο»
«Ας καταλάβουν επιτέλους οι αρμόδιοι ότι δεν αρκεί να επισημαίνουν, ως καλοί αναλυτές, τις παθογένειες της οδικής ασφάλειας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της
Αστυνομία
Μαρία Καρυστιανού: Τα 7 ερωτήματα στον πραγματογνώμονα Τάσο Δέδε για τα Τέμπη – «Αναρωτιέμαι ποια είναι τα αληθινά σας κίνητρα»
«Για ποιον λόγο  δεν σέβεστε  τον πόνο των χαροκαμένων  συγγενών,  αλλά και όλων των Ελλήνων πολιτών, που  τολμούν πλέον να διεκδικούν  την αλήθεια;»
Η Μαρία Καρυστιανού