Site icon NewsIT

Ηλεία: Τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι πυροσβέστης και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

04.10.2024 | 19:18
Ηλεία: Τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι πυροσβέστης και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς στην περιοχή Μπουμπούνα Ηλείας.

Ο πυροσβέστης έχει τραυματιστεί στο πόδι με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει υποστεί συντριπτικό κάταγμα ενώ ήταν στο πύρινο μέτωπο της Ηλείας. 

Ο πυροσβέστης της 6ης ΕΜΟΔ διακομίστηκε με ελικόπτερο Bell στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου ώστε να υποβληθεί στις πρώτες εξετάσεις και θα αποφασιστεί αν στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου ή σε νοσοκομείο της Αθήνας.

ilialive.gr - Με το ελικόπτερο στο νοσοκομείο Πύργου ο τραυματίας πυροσβέστης

Στο μεταξύ η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα στον νομό Ηλείας είναι βελτιωμένη. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλος που μίλησε στο newsit.gr η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και πλέον δεν απειλείται κανένας οικισμός.

«Η κατάσταση της φωτιάς είναι βελτιωμένη και δεν απειλείται κανένας οικισμός. Υπάρχουν εστίες μέσα στην καμένη περιοχή. Είναι πολλές οι επίγειες δυνάμεις, ευτυχώς που με τον αέρα που είχε κατάφεραν και την έθεσαν υπό έλεγχο πολύ νωρίς.

Ακριβή εικόνα για καμένα σπίτια δεν έχω. Ένας κάτοικος του Κρυονερίου μου είπε ότι κάηκε το σπίτι του και του πεθερού του. Έχουμε ζημιές», είπε χαρακτηριστικά. 

Η κατάσταση στον νομό Ηλείας ήταν εξαιρετικά δύσκολη, καθώς από το πρωί ξέσπασαν εννέα φωτιές, τρεις από τις οποίες που εκδηλώθηκαν μετά το μεσημέρι της Παρασκευής (04.10.2024) ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνες με την κινητοποίηση να είναι μεγάλη.

Η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε στο Γεράκι Αμαλιάδας λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι, η δεύτερη λίγο αργότερα στο Πανόπουλο και η τρίτη νωρίς το απόγευμα στην Μανωλάδα του νομού Ηλείας.

Στο Γεράκι Ηλείας συνεχίζουν να επιχειρούν 265 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων της 1ης και 6ης ΕΜΟΔΕ και 83 οχήματα. Από αέρος επιχειρούσαν μέχρι να νυχτώσει 8 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα δυο εκ των οποίων ήταν για τον συντονισμό.

Μάλιστα το 112 εξέδωσε μήνυμα προκειμένου οι κάτοικοι να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα του 112 αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Τσιχλέικα, Κρυόνερο, Βρετέικα, απομακρυνθείτε προς Αμαλιάδα». Οι κάτοικοι των τριών αυτών περιοχών κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους με κατεύθυνση την Αμαλιάδα.

Παράλληλα το 112 εξέδωσε και νέο μήνυμα για την περιοχή Χάβαρι Ηλείας καλώντας τους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

 

Να σημειωθεί ότι εξαιτίας των εννέα πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί από το πρωί της Παρασκευής (04.10.2024) σε περιοχές του νομού Ηλείας βρίσκεται ήδη επί τόπου κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. Το κλιμάκιο αναμένεται να συλλέξει στοιχεία, σχετικά με αίτια που προκάλεσαν τις σημερινές φωτιές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version