Ελλάδα

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Γιατί καθυστερεί η εφαρμογή του

Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Υποδομών και ο ΟΑΣΑ είχαν δεσμευθεί για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς, από 1η Ιουνίου, οι καθυστερήσεις συνεχίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι καθυστερήσεις οφείλονται στην αδυναμία του ΟΑΣΑ να λειτουργήσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο, καθώς στις πύλες εισόδου-εξόδου που έχουν τοποθετηθεί στους σταθμούς, δεν υπάρχει η δυνατότητα χρήσης POS, παρά το γεγονός πως η νομοθεσία προβλέπει πως η δυνατότητα αυτή πρέπει να υπάρχει σε όλα τα σημεία πληρωμής.

Η αδυναμία λειτουργίας του συστήματος οφείλεται και στο γεγονός πως ο ΟΑΣΑ έχει προμηθευτεί μόνο 10 εκατομμύρια εισιτήρια, τα οποία επαρκούν μόλις για λίγες ημέρες.

Πηγές με καλή γνώση του έργου τονίζουν στον ΣΚΑΪ πως ο ΟΑΣΑ δεν έχει μεριμνήσει να προμηθευτεί επιπλέον εισιτήρια προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα της έλλειψης. Ο οργανισμός μάλιστα εξετάζει τώρα τις προδιαγραφές που θα πρέπει να έχουν τα νέα εισιτήρια, πριν προχωρήσει σε νέα παραγγελία για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της έλλειψης.

Την ίδια ώρα οι πολίτες παραμένουν στο… σκοτάδι, καθώς ο ΟΑΣΑ δεν έχει ξεκινήσει ακόμα την εκστρατεία ενημέρωσης του επιβατικού κοινού, παρά το γεγονός ότι από τον περασμένο Μάρτιο ο οργανισμός έχει συνάψει σύμβαση για τη δημιουργία τηλεοπτικού μηνύματος και ενημερωτικής αφίσας.

Η καθυστέρηση αυτή οφείλεται – σύμφωνα με πληροφορίες – σε εντολή που έχει δώσει ο Χρήστος Σπίρτζης, καθώς επιθυμία του υπουργού είναι να ανακοινώσει πρώτα ο ίδιος την έναρξη της ενημερωτικής εκστρατείας.

Πηγή: skai.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τελική ευθεία για την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων – Οι ημερομηνίες ορόσημα της σχολικής χρονιάς
Το τελευταίο κουδούνι της χρονιάς θα «χτυπήσει» στις 16 Μαΐου στα λύκεια και στις 28 Μαΐου στα γυμνάσια - Το διδακτικό έτος στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά θα λήξει στις 13 Ιουνίου 2025
Πανελλήνιθες εξετάσεις
Καιρός σήμερα: Μέχρι τους 26 βαθμούς θα δείξει το θερμόμετρο – Βροχές στα ηπειρωτικά, καταιγίδες σε Μακεδονία, Θεσσαλία και Ήπειρο
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 μποφόρ
Άνθρωποι περπατούν με ομπρέλες στη βροχή