Ελλάδα

Ηλίας Κασιδιάρης: Στη φυλακή ο 57χρονος που βιντεοσκοπούσε τη δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας

Ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν ήταν παρών. Η δίκη στη Λαμία διακόπηκε όταν διαπιστώθηκε πως ένα άτομο κατέγραφε τα όσα συνέβαιναν με το κινητό του τηλέφωνο. Ο 57χρονος καταδικάστηκε και πήρε το δρόμο για τη φυλακή…

Στη φυλακή οδηγείται ο 57χρονος από την ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, για την πράξη της παράνομης βιντεοσκόπησης, μέσω του κινητού του τηλεφώνου, της δίκης του Ηλία Κασιδιάρη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, το πρωί της Τρίτης 21 Μαΐου.

Η «καμπάνα» που του επιφύλαξε το αυτόφωρο Μονομελές ήταν 24 μήνες φυλάκιση με έκτιση ποινής τους 3 μήνες, χωρίς να έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεσή του και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ, ενώ κατασχέθηκε και το κινητό του τηλέφωνο.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ήταν η πρώτη φορά που πήγαινε σε δικαστήριο και δε γνώριζε ότι δεν επιτρέπεται η βιντεοσκόπηση. Ζήτησε συγνώμη, που φάνηκε ότι δεν ήταν αρκετή για το Δικαστήριο, που του επέβαλλε τις παραπάνω ποινές.

Να σημειωθεί ότι όταν ο 57χρονος έγινε αντιληπτός από την έδρα του Δικαστηρίου, να βιντεοσκοπεί, η Αντιεισαγγελέας είχε πει πως θα συμπεριληφθεί το συμβάν στο πρακτικό της απόφασης της δίκης.

Η δίκη του καταδικασμένου για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» έγινε για τις πράξεις της «δημόσιας υποκίνησης βίας ή μίσους δημόσια και μέσω του διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση και της διασποράς ψευδών ειδήσεων κατ’ εξακολούθηση». 

Το δικαστήριο έκρινε αθώο τον χρυσαυγίτη, θεωρώντας ότι υπήρχε έκφραση γνώμης – άποψης που δεν υπερέβη το όριο της νομιμότητας.

Σημειώνεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν ήταν παρών στη δίκη, λόγω της απεργίας των υπαλλήλων στην εξωτερική φρουρά, ενώ εκκρεμεί η αίτηση αποφυλάκισής του, που κατατέθηκε στα τέλη Απριλίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο δείχνει περιστέρια να τσιμπολογούν το φαγητό ασθενή μέσα σε δωμάτιο δημοσίου νοσοκομείου
Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει έρευνα για τα προβλήματα που δημιουργούν τα περιστέρια στα δημόσια νοσοκομεία
Περιστέρια μέσα σε δωμάτιο νοσοκομείου
Απολογείται αύριο ο βιολογικός πατέρας του 3χρονου Άγγελου που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου - «Είχα να τον δω 2 χρόνια»
Αν και για τη δολοφονική κακοποίηση του Άγγελου έχουν προφυλακιστεί ήδη η μητέρα και ο πατριός του, ο βιολογικός πατέρας του παιδιού κατηγορείται επίσης για την κακοποίησή του
Κατηγορούμενος στα δικαστήρια Ηρακλείου
Δημογλίδου για την εκτέλεση Μοσχούρη στο Χαλάνδρι: Γίνονται κινήσεις να υπάρξουν διεθνή εντάλματα για να συλληφθεί ο «Έντικ»
«Δεν αναζητείται μόνο από την Ελληνική Αστυνομία και από την Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά εκκρεμούν αποφάσεις σε βάρος του και από άλλες χώρες» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ
Ο Γιώργος Μοσχούρης και το καμένο αυτοκίνητο των δολοφόνων 1
Με drones και ειδικά μηχανήματα οι έλεγχοι των ρηγμάτων στις Βούτες Ηρακλείου – Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι
Το φαινόμενο είναι σε πλήρη εξέλιξη - Ο Ευθύμιος Λέκκας διευκρινίζει πως μέχρι το μεσημέρι θα ξέρουμε για τι ακριβώς προκάλεσε το φαινόμενο αλλά και τις διαστάσεις του προβλήματος
Αυτοψία στις ρωγμές 2