Μπορεί ο ΕΟΦ να έχει αποφανθεί ότι ο θάνατος της 63χρονης στο Ίλιον μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca να μη σχετίζεται με το εμβόλιο, όμως η οικογένεια της έχει τις ενστάσεις της.
Για το θέμα μίλησε ο ιατροδικαστής της οικογένειας, Παντελής Αλεξάνδρου λέγοντας ότι το πνευμονικό οίδημα δεν είναι αιτία θανάτου, είναι αποτέλεσμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Όταν κατά τη διάρκεια ιατροδικαστικής εξέτασης υπάρχουν τρεις ιατροδικαστές που δεν μπορούν να αποφανθούν για την αιτία θανάτου, ο κώδικας δεοντολογίας λέει ότι διενεργούμε ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Είναι προσωρινή τοποθέτηση αυτή του ΕΟΦ. Παλαιό έμφραγμα σημαίνει ότι στο μυοκάρδιο εντοπίσαμε ουλές», είπε ο κ. Αλεξάνδρου στην εκπομπή Live News.
«Το πνευμονικό οίδημα δεν είναι αιτία θανάτου, είναι αποτέλεσμα. Χρονικά το περιστατικό έλαβε χώρα μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό», συνέχισε ο ίδιος.
«Εγώ αν έπρεπε να κάνει συγγενής μου το εμβόλιο της AstraZeneca, θα του έλεγα να μην πάει. Ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος. Αυτό όμως δεν αναιρεί ότι μια κοινότητα επιστημονική μπορεί να ανακαλέσει ή να σκεφτεί ξανά κάποια πράγματα», πρόσθεσε ο κ. Αλεξάνδρου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Χρούσος: «Δεν υπάρχει φάρμακο ή εμβόλιο που να μην έχει παρενέργειες»
Ο ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής ΕΚΠΑ και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Γιώργος Χρούσος μίλησε στο Live News για την πορεία των εμβολιασμών, μετά μάλιστα το περιστατικό με τον θάνατο της 63χρονης.
«Η δική μου γνώμη είναι ότι δεν μπορούν να πούμε μετά βεβαιότητας ότι οφείλεται στον εμβολιασμό αυτό που συνέβη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρούσος, συμπληρώνοντας ότι «ένας στα εκατομμύρια των ασθενών μπορεί να πάθει προβλήματα με την πίεση του αίματος, θρόμβωση, αιμορραγία και λοιπά».
«Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει με τα εμβόλια» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι η πρωτεΐνη ακίδα του ιού μπορεί από μόνη της να ξεκινήσει την ενδοαγγειακή πήξη.
«Δεν υπάρχει φάρμακο ή εμβόλιο που να μην έχει παρενέργειες» πρόσθεσε ο κ. Χρούσος, σημειώνοντας ότι τα οφέλη του εμβολίου είναι καλύτερη επιλογή από τον μη εμβολιασμό.