Ελλάδα

Ιλίσια: Χειροπέδες σε 56χρονο που εξαπατούσε ασφαλιστικές εταιρείες και ανασφάλιστους εργαζομένους

Γνώριμος των αρχών ο 56χρονος που παρίστανε τον δικηγόρο

Πάνω από 300.000 ζημιά είχε προκαλέσει με τις απάτες του ο 56χρονος που εκμεταλλεύονταν ανασφάλιστους εργαζομένους και ασφαλιστικές εταιρείες για να βγάζει κέρδη.

Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα των αρχών, ο 56χρονος προσποιούμενος τον δικηγόρο έπειθε τους εργαζομένους πως θα τους ασφαλίσει και στη συνέχεια προχωρούσε στο δεύτερο βήμα της απάτης σε βάρος των ασφαλιστικών εταιρειών.

Με τη βοήθεια συνεργών του, ασφάλιζε ψευδώς τους εργαζομένους σε διάφορες εταιρείες, προκαλώντας ζημιές στις ασφαλιστικές εταιρείες άνω των 300.000 ευρώ.

Σε βάρος του 56χρονου -ο οποίος είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για παρόμοια αδικήματα-, εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις με ποινή κάθειρξης 6 χρόνων και φυλάκισης 29 μηνών, για τα αδικήματα της απάτης κατ’ εξακολούθηση, της πλαστογραφίας και της υπεξαγωγής εγγράφων.

Ο «δικηγόρος» συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής (24.01.2025) στον Ιλίσια και οδηγήθηκε στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στη δημοσιότητα η έκθεση του Πανεπιστημίου της Γάνδης για τα Τέμπη - «Τα έλαια σιλικόνης καίγονται»
Τονίζεται ότι «η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Γάνδης δεν συμμετείχε στην ανάλυση του ίδιου του ατυχήματος ούτε στη συγγραφή της έκθεσης όπως εκδόθηκε από τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ»
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ 13