Σάββατο, 5 Οκτ.
24oC Αθήνα

Ιωνάς Καρούσης: «Ντροπή για τη μνήμη του παιδιού μου», λέει ο πατέρας του για την προκλητική ανάρτηση της παλαιστινιακής κοινότητας

Ιωνάς Καρούσης: «Ντροπή για τη μνήμη του παιδιού μου», λέει ο πατέρας του για την προκλητική ανάρτηση της παλαιστινιακής κοινότητας

Ηχηρή απάντηση στην προκλητική ανάρτηση που έκανε η παλαιστινιακή κοινότητα για τον θάνατο του 26χρονου Ιωνά Καρούση από το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γιάφα του Τελ Αβίβ, έδωσε σήμερα το μεσημέρι (04.10.2024) ο πατέρας του.

«Είμαι απλώς συντετριμμένος και ελπίζω οι άνθρωποι αυτοί που τα γράφουν, να φωτιστούν, να τους φωτίσει ο Θεός, γιατί είναι ντροπή για τη μνήμη του παιδιού. Ντροπή», είπε αρχικά ο πατέρας του Ιωνά Καρούση που σκοτώθηκε άδικα στο Τελ Αβίβ κατά τη διάρκεια του τρομοκρατικού χτυπήματος από τους δύο δράστες.

Το ξέσπασμα του ανθρώπου που θρηνεί για το παιδί του, ήρθε λίγες ώρες μετά την ανάρτηση της παλαιστινιακής κοινότητας που ανέφερε πως ο Ιωνάς δεν ήταν ένας αθώος πολίτης που σκοτώθηκε αλλά ήταν μέλος του ισραηλινού στρατού.

«Δεν γνωρίζουν ότι πήγε στον στρατό και από ιδεολογία, από κοινή μας ιδεολογία, ζητήσαμε να κάνει μόνο ότι είναι το μίνιμουμ απαραίτητο και τους ζητήσαμε να είναι σε μια μη μάχιμη θέση. Δεν γνωρίζουν ότι αρνήθηκε και ζητήσαμε να μην πάει σε όλον αυτό τον πόλεμο.

Δεν γνωρίζουν ότι ένα τρίτο των ασθενών μου είναι παλαιστίνιοι και πηγαίνω στα χωριά τους, τους επισκέπτομαι και τους θεραπεύω», είπε μέσα από την εκπομπή Live News, ο χαροκαμένος πατέρας.

Η προκλητική ανάρτηση

Μετά τη δολοφονία του Ιωνά Καρούση, η παλαιστινιακή κοινότητα έκανε ανάρτηση στα social media σχολιάζοντας πως ο 26χρονος δεν επέλεξε να ζήσει μία ειρηνική ζωή στην Ελλάδα αλλά έγινε μέλος του ισραηλινού στρατού.

«Ο Ίωνας δεν ήταν ένας απλός Έλληνας πολίτης που επισκέφτηκε το Ισραήλ. Ήταν Ισραηλινός στρατιώτης που υπηρέτησε και πολέμησε στην Γάζα για το Σιωνιστικό μόρφωμα. Αισθάνθηκε την ανάγκη να πάει στο Ισραήλ ακολουθώντας τους γονείς του, σε έναν τόπο σύγκρουσης που διαιωνίζει την γενοκτονία κατά του Παλαιστινιακού Λαού.

Η ευθύνη για τον θάνατό του βαραίνει αποκλειστικά το Ισραήλ. Είναι σημαντικό να αναρωτηθούμε γιατί ένας Έλληνας πολίτης δεν επέλεξε να ζήσει μια ειρηνική ζωή ανάμεσα στους ανθρώπους του στην Ελλάδα και αποφάσισε να αποτελεί μέρος μιας στρατιωτικής δύναμης που είναι υπεύθυνη για την κατοχή και την ταλαιπωρία ενός άλλου έθνους.

Αυτή η τραγωδία χρησιμεύει ως υπενθύμιση των ευρύτερων συνεπειών του πολέμου και της κατοχής, όχι μόνο για τους Παλαιστίνιους αλλά και για άτομα από άλλες χώρες που μετέχουν και είναι συνένοχοι των εγκλημάτων πολέμου», έγραφε η ανάρτηση.

«Αισχρή η ανάρτηση» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλεσε τη συγκεκριμένη ανάρτηση ως «αισχρή».

«Η ανακοίνωση της “Παλαιστινιακής Κοινότητας” για τον νεκρό Ιωνά εκτός από προφανώς αισχρή, αποτελεί και την απόδειξη του πραγματικού προβλήματος. Κατά τους Παλαιστινίους κανένας Εβραίος πολίτης δεν είναι αθώος άρα όλοι καλώς σκοτώνονται είτε από τρομοκράτες, είτε από ρουκέτες, είτε από σφαγές όπως της 7ης Οκτωβρίου.

Ποιο το “έγκλημα” του Ιωνά που το κατέστησε “ένοχο”, υπηρετούσε στον Ισραηλινό Στρατό…όμως όλοι οι πολίτες του Ισραήλ, άνδρες αλλά και γυναίκες υπηρετούν στον Στρατό καθώς το κράτος αυτό περιβάλλεται από εκατομμύρια εχθρούς που καθημερινά ορκίζονται ότι θα το αφανίσουν από τον χάρτη.

Ο Ίωνας περπατούσε αμέριμνος και άοπλος στο δρόμο, στην πόλη του, στο σπίτι του και δύο τρομοκράτες τον σκότωσαν εν ψυχρώ, αλλά δεν ήταν αθώος σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή διότι υπηρέτησε την θητεία του στον στρατό…για αυτό είμαστε με το Ισραήλ διότι έχουν και οι Εβραίοι το δικαίωμα να έχουν πατρίδα στην οποία θα είναι επιτέλους ασφαλείς», έγραψε στην ανάρτηση ο υπουργός Υγείας.

Η κηδεία του 26χρονου από τη Θεσσαλονίκη θα γίνει αύριο Σάββατο στις 12:00 στο ελληνορθόδοξο κοιμητήριο στην Πύλη του Προφήτη Δαβίδ ή Πύλη Σιών, στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ.

Ακριβώς την ίδια ώρα θα γίνει και το μνημόσυνο του στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τις αναρτήσεις της κοπέλας του Μαργαρίτας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις