Site icon NewsIT

Ιωνάς Καρούσης: Σπαραγμός στην επιμνημόσυνη δέηση για τον 26χρονο στη Θεσσαλονίκη, στα λευκά η σύντροφός του – Κηδεία στην Ιερουσαλήμ

05.10.2024 | 12:33

Το τελευταίο αντίο στον Ιωνά Καρούση που έπεσε νεκρός από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Τελ Αβίβ λένε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων συγγενείς και φίλοι.

Πλήθος κόσμου βρίσκεται στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για να αποχαιρετήσει τον 26χρονο Έλληνα, ο οποίος την περασμένη Τρίτη (01.10.2024) σκοτώθηκε στο Τελ Αβίβ από τρομοκράτες.

Ο πόνος είναι βουβός και κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί.

Τραγικές φιγούρες είναι οι γονείς του με τον κόσμο που έσπευσε να τους συμπαρασταθεί.

Την ίδια ώρα επιμνημόσυνη δέηση για τον Ιωνά  Καρούση έγινε και στον Ιερό ναό της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, καθώς λόγω της κατάστασης με τον πόλεμο δεν ήταν δυνατό ένα ταξίδι στο Ισραήλ.  

Από τους πρώτους που έφτασαν στην εκκλησία ήταν ο θείος του Γιώργος Καρούσης αδερφός του πατέρα του, που δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του.

«Ήταν ανιψιός μου ο Ίωνας και ήμασταν πάρα πολύ αγαπημένοι σαν οικογένεια, είμαστε πάρα πολύ δεμένοι όλοι. Μέχρι πριν από λίγες μέρες ήταν εδώ πέρα γιορτάσαμε και τα γενέθλιά του και ήτανε μες στη χαρά και σχεδίαζε να φτιάξει τη ζωή του, να ολοκληρώσει τις σπουδές του να κάνει την καριέρα του, όπως έκαναν και οι γονείς του. Η κοπέλα του είναι εδώ, είναι ντυμένη στα λευκά και δυστυχώς δεν μπορεί και αυτή να μιλήσει καθόλου. Κανένας δεν μπορεί να μιλήσει, ανέλαβα εγώ αυτό το βάρος, δε ξέρω αν είμαι πιο ψύχραιμος, αλλά τρέμω ολόκληρος, τι να σας πω», είπε

Και πρόσθεσε: «Επειδή δεν ήταν δυνατό να μεταβούμε στο Ισραήλ λόγω της κατάστασης, εμείς εδώ, συγγενείς και φίλοι κάνουμε την επιμνημόσυνη δέηση.

Ο Ιωνάς ήταν ένα παιδί μάλαμα. Δεν είχε κακή κουβέντα για κανένα, ήταν καλλιεργημένος, ευγενικός, ήξερε τρεις γλώσσες, ήταν αθλητής, αριστούχος φοιτητής.

Επαίσχυντη, απαράδεκτη αισχρή, συκοφαντική και ψευδής η ανακοίνωση της παλαιστινιακής κοινότητας. Δεν διευκρινίζει ποια είναι η παλαιστινιακή παροικία και ποιος υπογράφει αυτή την ανακοίνωση. Πίσω από την ανωνυμία, κρύβεσαι εύκολα.

Προσβάλλουν τη μνήμη του νεκρού ανιψιού μου. Ήταν ένα τυφλό χτύπημα βίας και βρήκαν μία πρόφαση να πουν ότι πήγαν στο στρατό στο Ισραήλ. Αν ήταν μέλος του ισραηλινού στρατού, θα ήταν στον πόλεμο, δεν ήταν, ήταν στο μετρό και δύο άθλιοι τρομοκράτες τον σκότωσαν με 4 σφαίρες στο στήθος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο θείος του.

Εκεί ήταν και η κοπέλα του 26χρονου η οποία με δάκρυα στα μάτια του είπε το δικό της αντίο από μακριά. Είχε ντυθεί μάλιστα στα λευκά και έσπευσε να αγκαλιάσει τον θείο του.

Στο ναό της Αγίας Σοφίας παραβρέθηκαν και μέλη του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης, από την ιδιαίτερη πατρίδα του παππού του θύματος, του γιατρού Μήνα Καρούση.

«Ο παππούς του Ίωνα, ο Μηνάς, ήταν γιατρός από την Τερπνή, ήταν εγκατεστημένος πολλά χρόνια στη Θεσσαλονίκη και διατέλεσε και ο πρώτος πρόεδρος του συλλόγου μας» δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης, Γιάννης Νούλης και συνέχισε:

«Απο τα τρία παιδιά του Μηνά, ο μεγαλύτερος ο Δημήτρης επίσης γιατρός, ο πατέρας του Ίωνα, έφυγε στο Ισραήλ και εκεί εγκαταστάθηκε μόνιμα και θεωρείται ένας από τους πλέον διάσημους νευροχειρουργούς. Ο Ιωνάς ο γιος του, που σκοτώθηκε, είχε κάνει τη θητεία του στον ισραηλινό στρατό, γιατί είχε δύο υπηκοότητες, ελληνική και ισραηλινή, ουσιαστικά ήταν εκεί η ζωή τους, αλλά δεν ξεχνούσαν την Θεσσαλονίκη. Ερχόταν πολύ τακτικά στη Θεσσαλονίκη ο Ίωνας για διακοπές. Ο σύλλογος Τερπνιωτών τον αποχαιρετά με θλίψη. Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουμε, ότι πρέπει να σταματήσει αυτό το λουτρό αίματος, να χάνει έτσι ένα παιδί τη ζωή του».

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version