Τετάρτη, 28 Αυγ.
28oC Αθήνα

Ιός του Δυτικού Νείλου: Κρούσματα και σε δεύτερο Δήμο της Αττικής

Ιός του Δυτικού Νείλου: Κρούσματα και σε δεύτερο Δήμο της Αττικής
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία από την τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ για τον Ιό του Δυτικού Νείλου καθώς, μετά τη Δυτική Αττική και την Καλλιθέα, κρούσματα καταγράφηκαν και στον Δήμο Σαρωνικού…

Τα τελευταία στοιχεία για τον Ιό του Δυτικού Νείλου, δείχνουν ότι οι «επηρεαζόμενοι» και οι «υψηλού κινδύνου» δήμοι από τα μολυσμένα κουνούπια ανέρχονται σε όλη τη χώρα σε 62 έναντι 53 που την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι Περιφερειακές ενότητες μέσα σε λίγες ημέρες αυξήθηκαν από 20 σε 23!

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 12 θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου και 100 εγχώρια κρούσματα, τα 76 εκ των οποίων παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, η φετινή έξαρση οφείλεται στην παρατεταμένη περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών, η οποία έχει συμβάλλει στην αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών.

Αυτό το γεγονός ενδέχεται να συμβάλλει και στην επέκταση της περιόδου επιτήρησης του ιού, ενδεχομένως μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ, μόνο κατά την τελευταία εβδομάδα, από τον ιό του Δυτικού Νείλου:

24 άνθρωποι νόσησαν,
21 εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία,
8 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ),
59 από τους 100 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο
Υψηλόβαθμες πηγές του ΕΟΔΥ ανέφεραν στο iatropedia.gr, ότι δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος της περιόδου επιτήρησης της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου να αγγίξουμε, ή ακόμη και να ξεπεράσουμε την έξαρση του 2018.

Πηγή: Iatropedia

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις