Κυριακή, 1 Σεπτ.
23oC Αθήνα

Ήπειρος: Τρεις παραλίες με απίστευτα νερά και μοναδικό φυσικό τοπίο

Ήπειρος: Τρεις παραλίες με απίστευτα νερά και μοναδικό φυσικό τοπίο

Τα νησιά αδιαμφισβήτητα αποτελούν τον πιο διάσημο καλοκαιρινό προορισμό στην Ελλάδα αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν ταξίδι με αυτοκίνητο.

Ειδικά αν έχουν σκοπό να κάνουν διακοπές με παιδιά. Ταξιδεύουμε στην Ήπειρο και ανακαλύπτουμε παραλίες να τις πιεις στο ποτήρι. Από αυτές που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο.

Αμμουδιές με κρυστάλλινα νερά, με βοτσαλάκια ή αφράτη χρυσή άμμο και πολλές φορές δέντρα που ακουμπούν ως τη θάλασσα. Οι παραλίες της Ηπείρου είναι ξεχωριστές γιατί έχουν κάτι από βουνό αλλά και τα χρώματα του Ιονίου που μοιάζουν ότι ξεπήδησαν από τον παράδεισο.

Το σίγουρο είναι ότι αν βρεθείς εκεί, θα καταλάβεις γιατί η περιοχή έχει φανατικούς θαυμαστές που πάντα επιστρέφουν. Γιατί στα Σύβοτα οι παραλίες μοιάζουν με την Καραϊβική.

Παραλία Αγία Παρασκευή – Θεσπρωτία: Μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Θεσπρωτίας με κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά που σε συνεπαίρνουν από το πρώτο λεπτό.

Στην πραγματικότητα μιλάμε για μια παραλία με γαλαζοπράσινα νερά και βοτσαλάκι στη μέση ενός καταπράσινου τοπίου. Την παραλία Αγία Παρασκευή στην κοινότητα Πέρδικας την προτιμούν ζευγάρια, παρέες αλλά και οικογένειες λόγω της καθαρότητας των νερών.

Βέβαια, πρέπει να θυμάσαι ότι η θάλασσα εδώ είναι λίγο πιο κρύα από ό,τι μπορεί να έχεις συνηθίσει για παράδειγμα στις κλασικές παραλίες του Αιγαίου και δη των Κυκλάδων.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις