Ελλάδα

Ηράκλειο: Απολύμανση και επισκέψεις δερματολόγων στο ειδικό σχολείο μετά τα κρούσματα ψώρας

Συναγερμός σήμανε στο ειδικό σχολείο του Ηρακλείου μετά τα κρούσματα ψώρας που εντοπίστηκαν

Δερματολόγοι του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου βρέθηκαν σήμερα στο ειδικό σχολείο του Ηρακλείου για να προχωρήσουν σε νέο έλεγχο για τα κρούσματα ψώρας που έχουν εντοπιστεί. 

Σύμφωνα με το cretapost, οι γιατροί του νοσοκομείο Ηρακλείου θα εξετάσουν τα παιδιά για να δουν την πορεία της υγείας τους. Πρόκειται για τον δεύτερο έλεγχο στον οποίο θα υποβληθούν οι μαθητές μετά τα κρούσματα ψώρας, ενώ θα υπάρξει και ένας τρίτος έλεγχος μετά τις διακοπές του δωδεκαημέρου.

Τα κρούσματα ψώρας εντοπίστηκαν πριν λίγες ημέρες σε ειδικό σχολείο του Ηρακλείου και άμεσα ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές.

Όπως αναφέρει το ertnews.gr, ακολούθησαν όλα όσα προβλέπει ο κανονισμός του ΕΟΔΥ για την απολύμανση του χώρου, τα οποία περιλαμβάνουν καλή καθαριότητα του σχολείου με κοινά απορρυπαντικά και απολυμαντικά και σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα, όπου αυτό είναι εφικτό.

Ο ΕΟΔΥ τονίζει πως δεν απαιτείται εφαρμογή ειδικών εντομοκτόνων ή ψεκασμοί με παρασιτοκτόνα στο περιβάλλον και αρκεί ο καλός καθαρισμός του χώρου, με κοινά καθαριστικά και απολυμαντικά. Δόθηκαν επίσης οδηγίες για χορήγηση ειδικών αλοιφών αλλά και για σχολαστική διαχείριση του ιματισμού.

Τι είναι η ψώρα

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η ψώρα είναι παρασίτωση του δέρματος που προκαλείται από το άκαρι της ψώρας. Τα μικροσκοπικά ακάρεα διανοίγουν σήραγγες στην επιδερμίδα, όπου ζουν και εναποθέτουν τα αυγά τους. Το χαρακτηριστικό σύμπτωμα είναι ο έντονος και επίμονος κνησμός, ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες. Οι δερματικές βλάβες είναι συνήθως ερυθηματώδεις βλατίδες.

Η νόσος έχει παγκόσμια εξάπλωση και προσβάλλει ανθρώπους όλων των φυλών και κοινωνικών ομάδων. Μπορεί να μεταδοθεί εύκολα σε συνθήκες συνωστισμού, όπου υπάρχει στενή επαφή. Από τη στιγμή της μόλυνσης μέχρι την εμφάνιση του κνησμού μεσολαβούν 2-6 εβδομάδες, ενώ αν πρόκειται για επαναμόλυνση, ο κνησμός εμφανίζεται συντομότερα, εντός 1-4 ημερών.

Η περίοδος μεταδοτικότητας διαρκεί από τη στιγμή της μόλυνσης μέχρι την καταστροφή των ενηλίκων παρασίτων και αυγών, συνήθως 24 ώρες μετά την εφαρμογή της πρώτης θεραπείας. Η θεραπεία γίνεται συνήθως με τοπική επάλειψη παρασιτοκτόνων σκευασμάτων. Εάν ο κνησμός επιμένει για διάστημα >2-4 εβδομάδες μετά τη θεραπεία ή εάν εμφανιστούν νέες δερματικές βλάβες, θα χρειαστεί ιατρική συμβουλή και πιθανόν επανάληψη της θεραπείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Κάποιοι εκμεταλλεύονται την αγωνία των ανθρώπων» λέει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα για τα Τέμπη
«Ο εφέτης ειδικός ανακριτής εγκαλείται καθημερινά και στοχοποιείται, όμως, καταβάλλει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια» επισήμανε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου σε ομιλία της στο Φόρουμ των Δελφών
Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
«Η αδερφή του 75χρονου του έβγαλε το σπίτι σε πλειστηριασμό» - Το ημερολόγιο και η απογοήτευση που τον οδήγησαν στη δολοφονία του 50χρονου στην Εύβοια
Στο ημερολόγιο που βρέθηκε, ο 75χρονος εκφράζει το παράπονο ότι κανένα συγγενικό του πρόσωπο δε τον στήριξε στα δύσκολα και μάλιστα η ίδια του η αδελφή, κίνησε τη διαδικασία του πλειστηριασμού
Ο 50χροννος και ο 75χρονος από την Εύβοια 1
Ο Γιώργος Λάνθιμος στην αντεπίθεση μετά το «όχι» για γυρίσματα στην Ακρόπολη – «Βλάβη στην επαγγελματική μου υπόσταση»
«Επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας για την αναζήτηση αποζημίωσης λόγω δυσφήμισης και ζημίας στη φήμη των Εντολέων μας» επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση
Ο Γιώργος Λάνθιμος και η «μούσα» του, Έμα Στόουν