Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Ισθμός: Έσκασε το λάστιχο και ανετράπη το βυτιοφόρο, υποστήριξε ο οδηγός – Ανοιχτά διόδια και 3 λωρίδες προς Κόρινθο

Ισθμός: Έσκασε το λάστιχο και ανετράπη το βυτιοφόρο, υποστήριξε ο οδηγός – Ανοιχτά διόδια και 3 λωρίδες προς Κόρινθο

Με γρήγορους ρυθμούς γίνεται από το Σάββατο (8.6.2024) η κατεδάφιση της γέφυρας στον Ισθμό, που υπέστη ανεπανόρθωτη ζημιά όταν βυτιοφόρο γεμάτο καύσιμα ανετράπη και τυλίχθηκε στις φλόγες το βράδυ της Παρασκευής. Την ίδια ώρα, τα συνεργεία απομακρύνουν τα μπετά με ταχύτατους ρυθμούς.

Η διαδικασία κατεδάφισης της γέφυρας στον Ισθμό αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα. Από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη, τα συνεργεία θα απομακρύνουν τα μπάζα, θα καθαρίσουν και θα στρώσουν εκ νέου το οδόστρωμα, ώστε από την Πέμπτη να δοθεί το συγκεκριμένο τμήμα στην κυκλοφορία, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ.

Πώς έγινε το τροχαίο

Ο οδηγός του βυτιοφόρου υποστήριξε ότι έχασε τον έλεγχο του βαρύ οχήματος, καθώς έσκασε ένα από τα λάστιχά. Ο ίδιος φαίνεται να ισχυρίστηκε στην Πυροσβεστική ότι πάτησε με τα μπροστινά λάστιχα αντικείμενο που ήταν στο δρόμο με αποτέλεσμα να σκάσει και έτσι να χάσει τον έλεγχο του οχήματος και να ανατραπεί.

Σημειώνεται πως ο οδηγός αρχικά συνελήφθη όπως εξάλλου προβλέπει η διαδικασία και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα. 

Ο οδηγός έχει υποβληθεί σε αιματολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί τυχόν χρήση αλκοόλ ή ουσιών. 

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα οχήματα

Στο μεταξύ, κανονικά συνεχίζεται αυτή την ώρα η έξοδος των εκλογέων στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών- Κορίνθου, καθώς έπειτα από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της τροχαίας η κίνηση των οχημάτων έχει ομαλοποιηθεί.

Πλέον οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται είναι ελάχιστες και οι οδηγοί μπορούν να μετακινούνται κανονικά στο ρεύμα εξόδου προς Κόρινθο από τις 3 λωρίδες κυκλοφορίας που δόθηκαν από το πρωί και σύμφωνα με τις υπόλοιπες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της τροχαίας, οχήματα και στελέχη της οποίας βρίσκονται παντού κατά μήκος της διαδρομής για να δίνουν οδηγίες.

Επισημαίνεται ότι μετά από συνεννόηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τον παραχωρησιούχο, τα διόδια Ελευσίνας και Ισθμού στο ρεύμα προς Κόρινθο είναι από το πρωί και για όλη τη διάρκεια της ημέρας ανοικτά.

Παράλληλα τα τεχνικά συνεργεία συνεχίζουν τις εργασίες καθαίρεσης του τμήματος της αερογέφυρας που υπέστη ζημιές απο την πυρκαγιά στο βυτιοφόρο, προκειμένου να δοθεί στις επόμενες μέρες στην κυκλοφορία και το ρεύμα προς Κόρινθο που παραμένει κλειστό μετά το ατύχημα, καθώς υπήρχε ζήτημα στατικότητας λόγω των βλαβών από το υψηλό θερμικό φορτίο.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις έγινε κατάσβεση της πυρκαγιάς χθες το βράδυ, αμέσως μετά το ατύχημα, στο σημείο βρέθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος με κλιμακιο μηχανικών του υπουργείου για τη διαχείριση της καταστασης και τα ξημερώματα μετέβησαν στο σημείο ο Υπουργος Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπουργος Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών

Την ίδια ώρα, ανακοινώθηκε ότι λόγω της ανατροπής βυτιοφόρου και εκδήλωσης πυρκαγιάς, υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων από το -23,5 χιλιόμετρο (ύψος διοδίων Ελευσίνας) έως το 84,5 χιλιόμετρο (Κόμβο Μορέα) σήμερα (09-06-2024) από τις 05:00 έως τις 17:00.

Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις