Δευτέρα, 28 Οκτ.
19oC Αθήνα

Καιρός 28ης Οκτωβρίου: Με κοντομάνικα η μέρα της μεγάλης παρέλασης και της επιστροφής των εκδρομέων

Καιρός 28ης Οκτωβρίου: Με κοντομάνικα η μέρα της μεγάλης παρέλασης και της επιστροφής των εκδρομέων
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Ο καιρός της 28ης Οκτωβρίου θα παραμείνει «ανοιξιάτικος», καθώς η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 27 βαθμούς Κελσίου, σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου θα κυλήσει με ηλιόλουστο καιρό και καλές θερμοκρασίες.

Ειδικότερα, ο καιρός τη Δευτέρα (28.10.2024) θα είναι σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στις Κυκλάδες κατά τη διάρκεια της ημέρας έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φτάσει τους 24 με 25 βαθμούς, στα κεντρικά τους 25 με 26 και στα νότια κατά τόπους τους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας στα βόρεια και κεντρικά πεδινά της ηπειρωτικής χώρας θα κυμανθούν περί τους 3 με 6 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του Meteo για τον καιρό της 28ης Οκτωβρίου

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το Meteo για την 28η Οκτωβρίου αναμένεται αίθριος καιρός γενικά με τοπικές νεφώσεις παροδικά πιο αυξημένες.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά. Άνεμοι έως 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024 αναμένεται αίθριος γενικά καιρός με τοπικές νεφώσεις παροδικά πιο αυξημένες στα δυτικά. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 21-22 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 1 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 4 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 24-25 βαθμούς Κελσίου, στα Επτάνησα από 8 έως 23-24 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου στη Κρήτη από 8 έως 23-25 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν γενικά βόρειοι άνεμοι με εντάσεις έως 4-5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

 

Στην Αττική αναμένεται αίθριος γενικά καιρός με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24-25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος γενικά καιρός με παροδικές νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί υπάρχει πιθανότητα η ορατότητα να είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23-24 βαθμούς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις