Site icon NewsIT

Καιρός: Αφόρητη ζέστη για 13η μέρα – Πτώση 10°C το επόμενο Σάββατο

20.07.2024 | 15:11
Καιρός: Αφόρητη ζέστη για 13η μέρα – Πτώση 10°C το επόμενο Σάββατο

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας, Σάββατο 20 Ιουλίου 2024. Ακραία ζέστη αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Αθήνας αλλά και σε όλη τη χώρα, καθώς συνεχίζεται ο καύσωνας που σαρώνει την επικράτεια τις τελευταίες ημέρες. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Για 13η ημέρα η Ελλάδα βρίσκεται σε κλοιό καύσωνα με αποτέλεσμα οι πολίτες να αισθάνονται εξαντλημένοι από την αφόρητη ζέστη και τις υψηλές θερμοκρασίας των τελευταίων ημερών. 

Η πρόγνωση των επόμενων ημερών αναφέρει πως η ζέστη με χαρακτηριστικά καύσωνα θα μας κρατήσει… συντροφιά μέχρι την Δευτέρα. Ωστόσο, από τότε η θερμοκρασία θα αρχίσει να παρουσιάζει σταδιακή πτώση.

Ωστόσο, η πτώση της θερμοκρασίας θα αρχίσει να γίνεται αισθητή την Παρασκευή (26.7.2024).

Εν τω μεταξύ μέχρι τότε η ζέστη θα κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική ειδικά στις πόλεις με πρωταγωνίστρια, όπως είναι αναμενόμενο, την Αθήνα.

Από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας «σκαρφάλωσε» στους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών την Κυριακή και τη Δευτέρα ο υδράργυρος θα «χτυπήσει» 40άρια. Η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας είναι μεγάλη, κυρίως λόγω των τουριστών, οι οποίοι με ομπρέλες, καπέλα, νερά αλλά και με βουτώντας χέρια, μπλούζες και καπέλα στα σιντριβάνια, προσπαθούν να προστατευτούν από το κύμα ζέστης.

 

Ο Σάκης Αρναούτογλου έδωσε τις θερμοκρασίες των επομένων ημερών, όπου φαίνεται η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι οι μέγιστες θερμοκρασίας, σε σχέση με σήμερα, θα σημειώσουν πτώση περίπου 10 βαθμών Κελσίου το επόμενο Σάββατο. 

 

Ωστόσο, η καιρική «ανάσα» δεν θα διαρκέσει, πολύ, με το Αστεροσκοπείο Αθηνών να επισημαίνει ότι «η πλειοψηφία των προγνωστικών σεναρίων δείχνουν ότι και πάλι η θερμοκρασία θα ανέβει σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα από τον μέσο όρο της περιόδου 1991-2020».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version