Site icon NewsIT

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία, γεμάτες οι παραλίες της Αττικής

03.08.2024 | 15:10
Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία, γεμάτες οι παραλίες της Αττικής

Η θερμοκρασία ανεβαίνει, η μεγάλη έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου έχει ξεκινήσει, όμως ένα μεγάλο ποσοστό Αθηναίων παραμένει στην πόλη και κατέφυγε σήμερα στις κοντινές παραλίες της Αττικής για μια «γεύση» διακοπών.

Όπως είναι φυσικό λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας, η κίνηση από το πρωί του Σαββάτου είναι μερικώς αυξημένη σε σημεία της παραλιακής, όπως στο ύψος της παραλίας Καλαμακίου στον Άλιμο, στον Αστέρα Γλυφάδας και την Α’ Πλαζ Βούλας.

Η κυκλοφορία ομαλοποιείται για όσους κινούνται στις παραλίες που βρίσκονται επί της Αθηνών – Σουνίου, δηλαδή το Λαγονήσι, τη Σαρωνίδα, την Ανάβυσσο, το Θυμάρι και τον Χάρακα.

Η θερμοκρασία σήμερα στην Αθήνα παρουσιάζει άνοδο, φτάνοντας τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. Αύριο Σάββατο (4.8.24), ωστόσο, σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, ο υδράργυρος θα «χτυπήσει» 40άρι στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στο παραλιακό μέτωπο δεν θα υπερβεί τους 37 βαθμούς Κελσίου, κάτι που σημαίνει ότι αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη μετακίνηση προς τις παραλίες της Αττικής.

Την ίδια στιγμή, σήμερα, στην Θεσσαλονίκη ο καιρός είναι αίθριος με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 26 έως 36 βαθμούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 17 έως 35-36 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 15 έως 39-40, στη Θεσσαλία από 17 έως 40-41, στην Ήπειρο από 15 έως 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 15 έως 38-39 βαθμούς, στα Επτάνησα από 17 έως 35-37 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 19 έως 34-36 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 38-39 βαθμούς Κελσίου.

Στο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version