Δευτέρα, 2 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Καιρός: Καλοκαιρινή η πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου χωρίς να λείψουν οι βροχές

Καιρός: Καλοκαιρινή η πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου χωρίς να λείψουν οι βροχές
ΦΩΤΟ αρχείου (ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI)

Η πρώτη βδομάδα του Σεπτεμβρίου θα κυλήσει σε πιο καλοκαιρινούς ρυθμούς. Η ζέστη επιστρέφει, αλλά σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί και η υγρασία, καθώς θα συνεχιστούν και οι βροχές.

Τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου ο καιρός στο ξεκίνημα της ημέρας θα είναι αίθριος και μόνο στα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις όσο πλησιάζουμε προς το μεσημέρι, πιο πυκνές στα ηπειρωτικά ορεινά.

Η αστάθεια θα επιμείνει σε μικρότερο βαθμό, με βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα σε ορεινές κυρίως περιοχές.

Περισσότερο θα επηρεαστούν τα δυτικά, η Ήπειρος και η δυτική Στερεά Ελλάδα, αλλά και η Θράκη. Τις βραδινές ώρες ο καιρός θα είναι βελτιωμένος.

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο, θα φτάσει το μεσημέρι τους 33 – 35 βαθμούς στα ηπειρωτικά και έως 30 – 32 στη νησιωτική χώρα.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 2 – 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο θα είναι δυτικοί 3 – 5 και στο ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική – Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα

Στην Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και το μεσημέρι θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 – 33 βαθμούς και οι άνεμοι από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους.

Πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι, ιδίως στα γύρω ορεινά, όπου και μέχρι το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μπόρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 – 33 βαθμούς και οι άνεμοι στον Θερμαϊκό μεταβλητοί ασθενείς 2 – 4 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, αν και η ημέρα θα ξεκινήσει με αρκετό ήλιο, σταδιακά θα συννεφιάσει και προς το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά ορεινά της χώρας, κυρίως κατά μήκος της Πίνδου, με βελτίωση μέχρι το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στους 33 – 35 βαθμούς στα ηπειρωτικά και έως 32 στο Αιγαίο. Δυτικοί και βόρειοι οι άνεμοι 3 – 5 και στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ.

Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου ο καιρός θα κυλήσει σε παρόμοιο μοτίβο, με αίθριο καιρό το πρωί και τοπικές βροχές και μπόρες το μεσημέρι στα ηπειρωτικά ορεινά.

Ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία το μεσημέρι, πλησιάζοντας τους 35 – 36 στα ηπειρωτικά και έως 32 – 33 στη νησιωτική χώρα.

Βόρειοι οι άνεμοι μέχρι 5, στο Αιγαίο και 6 μποφόρ.

Οι 5 μέρες που άνοιξαν οι ουρανοί

Σημαντικά ύψη βροχής έπεσαν το διάστημα 28 Αυγούστου – 1η Σεπτεμβρίου.

Βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας κατέγραψε το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr το διάστημα από την Τετάρτη 28 Αυγούστου μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 1η Σεπτεμβρίου.

Έχουν περάσει περίπου 110 ημέρες από τις 10 Μαΐου, την τελευταία φορά που σημειώθηκαν τόσο εκτεταμένες βροχοπτώσεις.

Ωστόσο, όπως και τότε, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και το μεγαλύτερο μέρος των Δωδεκανήσων παρέμειναν ανεπηρέαστα.

Ο χάρτης δείχνει το αθροιστικό ύψος βροχής σε χιλιοστά το διάστημα 28/8 – 01/09 που κατέγραψαν 490 μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Τοπικές καταιγίδες εκδηλώθηκαν ακόμη αργά το απόγευμα της Κυριακής (01.09.2024) στα ορεινά της Κεντρικής Πελοποννήσου, όπου τα ύψη βροχής ενδέχεται τοπικά να ήταν αυξημένα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις