Site icon NewsIT

Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές και καταιγίδες – Αναλυτική πρόγνωση

05.10.2024 | 21:14
Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές και καταιγίδες – Αναλυτική πρόγνωση

Άστατος αναμένεται αύριο, Κυριακή (06.10.24) ο καιρός στις περισσότερες της χώρας, με το σκηνικό να συνθέτουν τοπικές βροχές και καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας. 

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη και πιθανώς τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ, εκτός από τη Θράκη όπου και εκεί τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Το μεσημέρι στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια θα σημειώσει μικρή πτώση ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα δυτικά και τα βόρεια θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς (στη δυτική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη). Στις υπόλοιπες περιοχές τους 27 με 29 και κατά τόπους στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά

Στην Αττική ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές. Οι άνεμοι δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 27 και τοπικά έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι – βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν στη Θράκη ενώ βελτίωση αναμένεται στη ανατολική Μακεδονία από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 16 έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 17 έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στην ανατολική Πελοπόννησο (κυρίως τα δυτικά τμήματα) νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 28 και τοπικά έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Στην Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις Κυκλάδες αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 3 με 5, πρόσκαιρα στις δυτικές Κυκλάδες τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 28 και στην Κρήτη έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από τις απογευματινές ώρες. Στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 29 και κατά τόπους στα νότια έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία

Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα δυτικά τμήματα. Οι άνεμοι δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version