Παρασκευή, 19 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Καιρός: Επιμένει ο καύσωνας, 42 βαθμοί στα ηπειρωτικά, 39 στην Αττική – Μικρή ανάσα δροσιάς την Κυριακή

Καιρός: Επιμένει ο καύσωνας, 42 βαθμοί στα ηπειρωτικά, 39 στην Αττική – Μικρή ανάσα δροσιάς την Κυριακή
Eurokinissi

Δύσκολες οι μέρες που ακολουθούν καθώς ο καύσωνας δεν λέει να υποχωρήσει τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Πέμπτη (25.07.2024) και θα πρέπει όλοι να οπλιστούμε με υπομονή καθώς και να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος μιλώντας στο newsit.gr επισημαίνει ότι ο καύσωνας θα μείνει για… λίγο ακόμα, αλλά κάποιες περιοχές θα νιώσουν την Κυριακή και τη δροσιά της θαλάσσιας αύρας.

Ο κίνδυνος για την εμφάνιση πυρκαγιάς θα είναι μεγάλος κυρίως την Παρασκευή (19.07.2024) με τα 7 μποφόρ. Το Σαββατοκύριακο θα σημειωθεί εξασθένηση της έντασης καθώς το Σάββατο θα έχουμε 6 και την Κυριακή 5 μποφόρ.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο θα είναι λίγο πιο δροσερά, σε σχέση με την Πέμπτη που ήταν μια από τις πιο ζεστές μέρες.

Στη Βόρεια Ελλάδα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 38 έως 39 βαθμούς Κελσίου και θα σημειωθούν κάποιες μπόρες το μεσημέρι προς το απόγευμα κυρίως στις ορεινές περιοχές στη Μακεδονία και στηΘράκη.

Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά το θερμόμετρο θα δείξει 40 με 42 βαθμούς.

Ζέστη και στο ανατολικό Αιγαίο και το Ιόνιο στους 36 με 39 βαθμούς εκεί ενώ οι πιο δροσερές περιοχές οι Κυκλάδες και η βόρεια Κρήτη.

Η Αθήνα θα έχει 38 με 39 βαθμούς σ’ ένα τόξο από τα Μέγαρα, Ελευσίνα, Νίκαια, Πειραιά, Φάληρο, Άλιμος και Γλυφάδα.

Θαλάσσια αύρα την Κυριακή

Όσο αφορά την Κυριακή, ο καιρός θα εμφανίσει δύο χαρακτηριστικά. Για πρώτη φορά θα φυσήξει επιτέλους θαλάσσια αύρα από τα παραθαλάσσια της Αττικής, ο Άλιμος, η Ελευσίνα, ο Πειραιάς και θα δούμε διαφορά στη θερμοκρασία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα σε σχέση με το κέντρο που εκεί θα έχει 39 βαθμούς.

Οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες θα παραμείνουν στα ανατολικά ηπειρωτικά, όχι στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά στη Θεσσαλία, ανατολική
Στερεά, ανατολική Πελοπόννησο που θα φτάσουν τους 40 με 41 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα είναι αρκετά εξασθενημένοι, γύρω στα 5 μποφόρ κάτι που δεν προκαλεί ανησυχία για την εξάπλωση πυρκαγιάς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις