Τρίτη, 3 Σεπτ.
25oC Αθήνα

Καιρός: Επιστρέφει το καλοκαίρι μετά τις βροχές και «ο Σεπτέμβριος θα μοιάζει με Αύγουστο»

Καιρός: Επιστρέφει το καλοκαίρι μετά τις βροχές και «ο Σεπτέμβριος θα μοιάζει με Αύγουστο»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μετά το φθινοπωρινό διάλειμμα του Σαββατοκύριακου (31/8/24 – 1/9/24), αυτή την εβδομάδα φαίνεται ότι επιστρέφει ξανά το καλοκαίρι σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα για τον καιρό.

Μελετώντας τα στοιχεία για τον καιρό, οι μετεωρολόγοι περιμένουν κι άλλη άνοδο της θερμοκρασίας μέσα στην εβδομάδα. Ήδη το θερμόμετρο έδειξε μέχρι και 35 βαθμούς τη Δευτέρα (2/9/24)…

Αλλά και οι μέρες που ακολουθούν, μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη, αναμένεται να κυλήσουν με θερμοκρασίες υψηλότερες από τις κανονικές. Σε επίπεδα 33 με 36 βαθμών κελσίου για την ακρίβεια…

Με απλά λόγια, αναμένεται να ζήσουμε ένα πρώτο δεκαπενθήμερο Σεπτεμβρίου σα να είναι Αύγουστος.

Όπως είπε η Χριστίνα Ρήγου στο LiveNews πάντως, θα υπάρχουν και μέρες αστάθειας το επόμενο διάστημα με τοπικές βροχές στα ορεινά αλλά ίσως και στην Αττική.

Live η εξέλιξη του καιρού στο γραφικό του Windy

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη (3/9/24)

Το μεσημέρι και το απόγευμα προβλέπονται νεφώσεις που θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη, όπου θα πέσουν τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά ορεινά. Το πρωί και το βράδυ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Αιγαίο 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή μικρή πτώση και θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 19 έως 32 με 33 τοπικά στη Θεσσαλία τους 34 και στα βορειότερα 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη ως προς την ελάχιστη. Στη νησιωτική χώρα τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα οπότε και αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν στην δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θράκη, κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα οπότε και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις, αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα οπότε και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι στην Εύβοια θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες έως και τις απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές ή όμβρους στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα οπότε και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 και στις Σποράδες έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: Αραιές νεφώσεις και το μεσημέρι – απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά το μεσημέρι – απόγευμα από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα οπότε στα γύρω ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις