Τετάρτη, 2 Οκτ.
25oC Αθήνα

Καιρός: Έρχεται θερμή εισβολή στα μέσα του Οκτωβρίου και μετά βροχές

Καιρός: Έρχεται θερμή εισβολή στα μέσα του Οκτωβρίου και μετά βροχές
EUROKINISSI / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Για το ενδεχόμενο θερμής εισβολής στη χώρα στα μέσα του Οκτωβρίου μίλησε σήμερα, Τετάρτη (02.10.24), ο πρώην διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Νίκος Καντερές, σημειώνοντας ότι ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή με βροχές στο δεύτερο 15ήμερο του μήνα.

«Βλέπω πως από τα μέσα του μήνα θα έχουμε μία θερμή εισβολή για να αποκτήσει ενδιαφέρον ο καιρός για την Ελλάδα από πλευράς βροχών στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου» είπε μιλώντας στο Action24, χαρακτηρίζοντας φυσιολογικές αυτές τις καιρικές συνθήκες.

Ο Νίκος Καντερές σχολιάζοντας το δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο μετεωρολόγοι υποστηρίζουν ότι το La Niña θα φέρει έναν ψυχρότερο χειμώνα φέτος, είπε πως το φαινόμενο θα είναι λίγο ψυχρότερο σε σχέση με πέρυσι, «άλλα πάντα πάνω από τα κανονικά επίπεδα».

«Αυτό θα αφορά και μέρος της Ευρώπης και ειδικότερα την Αγγλία, τη Γαλλία, τη βόρεια και την κεντρική Ευρώπη καθώς όπως είναι γνωστό τα συστήματα από τον βόρειο Ατλαντικό και μάλιστα ενισχυόμενα από τοπικούς κυκλώνες επηρεάζουν βασικά αυτές τις περιοχές, ενώ η νότια και ειδικά η Νοτιανατολική Ευρώπη δεν επηρεάζεται με αποτέλεσμα οι θερμοκρασίες να είναι λίγο πάνω από τις κανονικές τιμές», είπε.

Την ίδια στιγμή, αναφερόμενος στην άνοδο της θερμοκρασίας και συγκεκριμένα τα 32άρια που «βλέπει» το δημοσίευμα για την Αθήνα, χαρακτήρισε φυσιολογικό το φαινόμενο. «Ήδη σήμερα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 με 29, αύριο Πέμπτη θα φτάσει 30-31 και την Παρασκευή 31-32. Το Σαββατοκύριακο θα έχουμε μία μικρή μεταβολή και στη συνέχεια θα ξανανέβει η θερμοκρασία» σημείωσε.

 

«Μάλιστα βλέπω προς τα μέσα του μήνα θα έχουμε μία θερμή εισβολή για να αποκτήσει ενδιαφέρον ο καιρός για την Ελλάδα από πλευράς βροχών στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου. Είναι φυσιολογικό. Την 1η Οκτωβρίου του 1991 ήταν η θερμότερη μέρα της χρονιάς, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 32-33 βαθμούς. Επίσης το 2012 και το 1992 είχαμε στην Αθήνα 20 μέρες από 26 έως 31 βαθμούς, Οκτώβριο μήνα», συμπλήρωσε.

Τέλος, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία για τη συμπεριφορά του La Niña για την Ελλάδα. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις