Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Καιρός: Έρχεται το «Hot dry windy» και απειλεί με πυρκαγιές – Η πρόγνωση έως το Σάββατο από τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο

Καιρός: Έρχεται το «Hot dry windy» και απειλεί με πυρκαγιές – Η πρόγνωση έως το Σάββατο από τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο
ΦΩΤΟ Eurokinissi

«Hot dry windy» ή το κλασικό ελληνικό καλοκαίρι με το μελτέμι στο Αιγαίο, όπως λέγαμε επί σειρά ετών. Πάντα στην Ελλάδα έτσι ήταν τα καλοκαίρια, ο καιρός ξηρός με αέρα και ζέστη σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο που μίλησε στο newsit.gr.

Μιλώντας στο newsit.gr, ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος επισήμανε ότι αυτός ο καιρός εγκυμονεί κινδύνους για πυρκαγιές, ενώ παράλληλα τονίζει ότι την Τετάρτη 19 Ιουνίου θα έχουμε τόσο ήλιο και αέρα στη χώρα που πάνω από το 60% της ηλεκτρικής ενέργειας θα το παράγουν ο ήλιος και οι άνεμοι.

Την Τρίτη 18 Ιουνίου περιμένουμε βοριάδες 6 – 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Το τυπικό μελτέμι το οποίο θα κρατήσει μέχρι και το Σάββατο 22 Ιουνίου. Την Πέμπτη 20 Ιουνίου μπορεί να φτάσει και τα 8 μποφόρ στις βόρειες Κυκλάδες.

Μιλάμε για ένα ενισχυμένο μελτέμι, κλασσικό, τυπικό ελληνικό. Αυτός ο καιρός θα επηρεάσει το θερμόμετρο στα ανατολικά, όπου θα εμποδίσει την θερμοκρασία να ανέβει. Στις Κυκλάδες θα έχει 30 βαθμούς το μεσημέρι και το βράδυ θα επικρατήσει ψύχρα, με τους περισσότερους να αναζητούν μπουφάν.

Όσον αφορά την Αθήνα, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς, όχι όμως σε όλη την Αττική παρά μόνο στα δυτικά και το κέντρο.

Στα ανατολικά της πόλης θα φυσάει 6 – 7 μποφόρ με αποτέλεσμα το θερμόμετρο να φτάσει τους 32 – 33 βαθμούς.

Όπως τονίζει ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος στο newsit.gr μπορεί η θερμοκρασία στην Αθήνα να είναι 38 με 39 βαθμούς το επόμενο τριήμερο, αλλά ο αέρας που θα φυσάει θα είναι δυνατός και θα κάνει αισθητή την παρουσία του με αποτέλεσμα ανάσες δροσιάς για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου.

Στη Δυτική Ελλάδα όπου εκεί δεν φτάνουν τα μελτέμια, θα δούμε υψηλές θερμοκρασίες, υψηλότερες από ό,τι θα έχει στα ανατολικά και θα φτάσει τους 38 βαθμούς την Τρίτη και τους 39 Τετάρτη και Πέμπτη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις