Δευτέρα, 29 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Καιρός: «Έρχονται» και πάλι 40άρια μέχρι τις 8 Αυγούστου – Ποιες θα είναι οι πιο καυτές ημέρες

Καιρός: «Έρχονται» και πάλι 40άρια μέχρι τις 8 Αυγούστου – Ποιες θα είναι οι πιο καυτές ημέρες

Ιδιαίτερα ζεστός θα είναι ο καιρός το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, αφού ο Ιούλιος μας αποχαιρετά με υψηλές θερμοκρασίες που θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι τις 8 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των προγνωστικών μοντέλων για τον καιρό των επόμενων ημερών, η θερμοκρασία θα ακολουθήσει ανοδική πορεία και την επόμενη εβδομάδα θα βιώσουμε συνθήκες καύσωνα.

Οι πιο ζεστές μέρες της εβδομάδας που διανύουμε θα είναι η Δευτέρα (29.7.2024) και η Τρίτη. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, ωστόσο την Κυριακή θα αρχίσει να ανεβαίνει και πάλι.

Από τις 4 μέχρι τις 8 Αυγούστου υπάρχουν ενδείξεις για 40άρια, με την Αττική να βιώνει για ακόμη μια φορά ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

H πορεία της θερμοκρασίας μέσα από Windy

 

Σημειώνεται πως ακόμα είναι νωρίς για να επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά μέχρι τις 8 Αυγούστου, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που κάνουν λόγο για έναν πολύ ζεστό Αύγουστο. 

Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 30-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στα ορεινά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής Ελλάδας όπου αναμένονται πρόσκαιρα τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα δυτικά ηπειρωτικά 38 με 39 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 37 με 38 και τη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου. 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ THΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 31-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται, το πρωί στο νότιο τμήμα της κεντρικής Μακεδονίας και στην ανατολική Θεσσαλία με πιθανότητα ασθενούς βροχής και το μεσημέρι στα δυτικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 34 με 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ TΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 01-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ TΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις