Κυριακή, 7 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Καιρός: Έρχεται ζέστη διαρκείας – Οι 5 περιοχές που το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 40°C

Καιρός: Έρχεται ζέστη διαρκείας – Οι 5 περιοχές που το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 40°C

Ζέστη διαρκείας με χαρακτηριστικά καύσωνα έρχεται από την Τρίτη, ενώ όπως όλα δείχνουν ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ζεστός με το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου να προβλέπεται θερμό.

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας έκανε μια ανάρτηση για τον καιρό των επόμενων ημερών σημειώνοντας πως: «Δυστυχώς φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι εποχικές προγνώσεις για ένα θερμό καλοκαίρι» και στη συνέχεια κάνει λόγο για καύσωνα.

Σημειώνει πως το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου δίνει σήμα για «καυσωνικές συνθήκες»: «Μετά τον περασμένο Ιούνιο ο οποίος ήταν ο πιο ζεστός τουλάχιστον τα τελευταία 65 χρόνια για τη χώρα, τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία μας δίνουν σήμα για καυσωνικές συνθήκες σε αρκετές περιοχές σχεδόν όλο το δεύτερο δεκαήμερο του Ιούλη».

«Η αφρικανική ζέστη θα ξεκινήσει από την Τρίτη 9-7-2024» συνεχίζει και δίνει λεπτομέρειες για τις θερμοκρασίες των επόμενων ημερών. 

Όπως αναφέρει η θερμοκρασία των επόμενων ημερών θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς στις 5 παρακάτω περιοχές από την Τρίτη μέχρι την Πέμπτη: «Θεσσαλία, Ήπειρος, Αιτωλοακαρνανία, Μακεδονία, Πελοπόννησος».

Την ίδια ώρα στην Αττική η θερμοκρασία τη Δευτέρα και την Τρίτη προβλέπεται να φτάσει στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου, την Τετάρτη και την Πέμπτη στους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ το Σαββατοκύριακο αναμένεται να φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα αναμένεται στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ από την Τρίτη μέχρι την Πέμπτη θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου. 

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια: 

«”Οπλιστείτε με υπομονή! Έρχεται ζέστη διαρκείας…”

Καλημέρα. Δυστυχώς φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι εποχικές προγνώσεις για ένα θερμό καλοκαίρι.

Μετά τον περασμένο Ιούνιο ο οποίος ήταν ο πιο ζεστός τουλάχιστον τα τελευταία 65 χρόνια για τη χώρα, τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία μας δίνουν σήμα για καυσωνικές συνθήκες σε αρκετές περιοχές σχεδόν όλο το δεύτερο δεκαήμερο του Ιούλη.

Η αφρικανική ζέστη θα ξεκινήσει από την Τρίτη 9-7-2024.

Ενδεικτικά, ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς:

Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη: 9 – 11/7/2024 

Θεσσαλία, Ήπειρος, Αιτωλοακαρνανία, Μακεδονία, Πελοπόννησος.

 

Για την Αττική:

Δευτέρα-Τρίτη: 35-36
Τετάρτη-Πέμπτη: 36-37

*Η τάση είναι να φτάνει τους 40 βαθμούς το Σ/Κ.

Για τη Θεσσαλονίκη:

Δευτέρα: 35-36
Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη: 38-39

Υ.Γ:

-Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα μέχρι τουλάχιστον το τέλος της εβδομάδας.

-Το ενισχυμένο μελτέμι (7-8 bf ) θα δίνει ανάσες δροσιάς στο Αιγαίο, φρενάροντας τον υδράργυρο.

Μην ξεχνάμε ότι διανύουμε τον πιο ζεστό μήνα του έτους.

Καλή εβδομάδα!»

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις