Site icon NewsIT

Καιρός: Έρχονται τα πρώτα χιόνια – Θυελλώδεις άνεμοι και θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν

15.10.2024 | 11:53
Καιρός: Έρχονται τα πρώτα χιόνια – Θυελλώδεις άνεμοι και θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν

SUPERLEAGUE / ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)

Αλλάζει τελείως το σκηνικό του καιρού από την Πέμπτη (17.10.2024), καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση, αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας με βοριάδες, ενώ δεν αποκλείεται να πέσουν οι πρώτες νιφάδες χιονιού στα ορεινά της βορείου Ελλάδας.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, από την Πέμπτη έρχεται «πτώση της θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς, θυελλώδεις βοριάδες και βροχές κυρίως στη δυτική Ελλάδα. Στη μεταβολή αυτή ευθύνεται ο ψυχρός αέρας, ο οποίος μέσω της Ουκρανίας και της Τουρκίας θα αρχίσει σταδιακά να επηρεάζει και τη χώρα μας, με αποκορύφωμα το Σαββατοκύριακο».

«Οι βόρειοι άνεμοι από την Πέμπτη μέχρι τουλάχιστον το τέλος της εβδομάδας θα πνέουν θυελλώδεις στο Αιγαίο ενώ το Σαββατοκύριακο οι νοτιάδες στο Ιόνιο θα έχουν την ίδια ένταση» προσθέτει.

Στη συνέχεια αναφέρεται και στη μεγάλη βουτιά του υδραργύρου: «Σημαντική θα είναι και η πτώση της θερμοκρασία κυρίως το Σ/Κ. Ενδεικτικά πολλές περιοχές της βορείου Ελλάδος θα ξυπνήσουν με θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν, ενώ στις μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα) το Σ/Κ όταν πέφτει ο ήλιος το μπουφανάκι θα είναι απαραίτητο

«Σε ότι αφορά τις βροχές – ανάλογα βέβαια με τη θέση του χαμηλού – προς το παρόν φαίνονται να είναι περισσότερες στη δυτική Ελλάδα κυρίως το Σ/Κ» σημείωσε.

 

Τέλος τονίζει πως: «Δεν αποκλείω στα πολύ ορεινά της βορείου Ελλάδας το Σ/Κ να έχουμε πρόσκαιρα και λίγες “πασπάλες” χιονιού!».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version