Πέμπτη, 29 Αυγ.
31oC Αθήνα

Καιρός: Φόβοι για μπουρίνια σε Ιόνιο και βόρειο Αιγαίο – Meteo: Αποφύγετε τις παραλίες

Καιρός: Φόβοι για μπουρίνια σε Ιόνιο και βόρειο Αιγαίο – Meteo: Αποφύγετε τις παραλίες

Μια ασυνήθιστα έντονη για την εποχή κακοκαιρία έχει αρχίσει να επηρεάζει τη χώρα από το πρωί της Πέμπτης (29.08.2024) με το φαινόμενο της ψυχρής λίμνης να φέρνει καταιγίδες και ισχυρά φαινόμενα. Ο κόσμος την ώρα των ισχυρών φαινομένων καλό είναι να μην επισκεφθεί παραλίες. 

Την πρώτη ημέρα αναμένονται βροχές και καταιγίδες με την κακοκαιρία να ενισχύεται από την παρουσία ψυχρής λίμνης στην περιοχή των Ανατολικών Βαλκανίων.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, το Βόρειο Αιγαίο και πιθανώς τα ορεινά τμήματα της Κρήτης.

Τα φαινόμενα στα ορεινά ηπειρωτικά ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Συνιστάται προσοχή σε ακτές και παραλίες λόγω της πιθανότητας εκδήλωσης «μπουρινιών» κυρίως στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο.

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις πρώτες βραδινές ώρες. Βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται για τον νομό Θεσσαλονίκης και κυρίως τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Αττικής.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται το μεσημέρι και το απόγευμα της Πέμπτης 29/08.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33-35 °C στα ηπειρωτικά και τους 31-34 °C στις νησιωτικές περιοχές ενώ οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 4-5 μποφόρ. Σημειώνεται εδώ ότι κατά τις ώρες εκδήλωσης καταιγίδων οι άνεμοι θα συνοδεύονται πιθανώς από ισχυρές ριπές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις