Site icon NewsIT

Καιρός για… ομπρέλα – Καλλιάνος: Θα βρέχει μέχρι το Σαββατοκύριακο

23.07.2018 | 21:00
Καιρός για… ομπρέλα – Καλλιάνος: Θα βρέχει μέχρι το Σαββατοκύριακο

Ο καιρός... ξανατρελάθηκε, και μετά τον μίνι-καύσωνα, βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν μεγάλο μέρος της χώρας. Δείτε την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου.

Καιρός αναποφάσιστος. Από τις βροχές στον μίνι καύσωνα, και πάλι βροχές και καταιγίδες. Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος κάνει, μάλιστα, λόγο για ένα «καιρικό καρδιογράφημα», καθώς όπως επισημαίνει, “το φετινό καλοκαίρι οι μεταβολές του καιρού είναι συνεχείς και με ρυθμούς που χρόνια είχαμε να δούμε. Μετά λοιπόν και τον 2ήμερο καύσωνα ο οποίος εκτόξευσε τον υδράργυρο στους 40-41°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας αλλά και της Κρήτης, έρχονται βροχές και μάλιστα τοπικά ισχυρές.”

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο Γιάννης Καλλιάνος, “σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, από αύριο Τρίτη μέχρι και τουλάχιστον το Σαββατοκύριακο, θα εκδηλώνονται μπόρες, βροχές, καταιγίδες ακόμη και τοπικές χαλαζοπτώσεις κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές αλλά κατά διαστήματα σε πολύ τοπικό επίπεδο και στα νησιωτικά τμήματα,όπως για παράδειγμα στο εσωτερικό της Κρήτης.”

“Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο μεγαλύτερος όγκος νερού θα σημειώνεται κυρίως στα πιο ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας και αυτό θα συμβαίνει από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα. Δεν αποκλείεται ωστόσο να επηρεάζονται κατά διαστήματα πεδινές ή ακόμη και παραθαλάσσιες περιοχές από αυτές τις βροχοπτώσεις”, επισημαίνει ο Γιάννης Καλλιάνος. Δείτε την ανάρτησή του στο Facabook.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version