Ελλάδα

Καιρός: Η αφρικανική σκόνη «πνίγει» ξανά τη χώρα – Άνοδος της θερμοκρασίας και λασποβροχές

«Σκονισμένος» θα είναι και πάλι ο καιρός, αφού η παρουσία ενός χαμηλού βαρομετρικού συστήματος στην Κεντρική Μεσόγειο, στην περιοχή της Ιταλίας, προκαλεί τη ροή αερίων μαζών από τις βόρειες ακτές της Αφρικής προς την Ελλάδα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εκ νέου μεταφορά μεγάλης ποσότητας αφρικανικής σκόνης, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο την Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο και θα ξεπεράσει τοπικά τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Δυτική Ελλάδα και στη Μακεδονία προβλέπονται λασποβροχές τις απογευματινές και βραδινές ώρες σήμερα. Στα πελάγη οι ισχυροί νοτιάδες που πνέουν το πρωί με ένταση έως 7 Μποφόρ στο Ιόνιο, θα εξασθενήσουν τις απογευματινές ώρες και θα πνέουν με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο έως 5-6 Μποφόρ, με σταδιακή εξασθένιση και εκεί από αργά το βράδυ.

skoni

Τις πρωινές ώρες του Μ. Σαββάτου θα σημειωθούν τοπικές ασθενείς λασποβροχές στη Δυτική Ελλάδα, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές υπάρχει αυξημένη πιθανότητα δημιουργίας ομίχλης μεταφοράς και η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ήταν σκληρός άνθρωπος» λέει ο αδερφός του 75χρονου που σκότωσε τον 50χρονο στην Εύβοια και αυτοκτόνησε
«Ο 50χρονος τον ρωτούσε συχνά πότε θα έφευγε από το σπίτι - Δεν περίμενα να φτάσει ως εκεί, βρισκόταν για χρόνια σε αντιδικία με την αδερφή μας» αποκάλυψε στο newsit.gr ο αδερφός του
Το σπίτι του φονικού στην Εύβοια