Πέμπτη, 12 Σεπτ.
31oC Αθήνα

Καιρός: «Η κακοκαιρία Boris δεν θα προκαλέσει επικίνδυνα φαινόμενα στη χώρα» λέει ο Κολυδάς

Καιρός: «Η κακοκαιρία Boris δεν θα προκαλέσει επικίνδυνα φαινόμενα στη χώρα» λέει ο Κολυδάς

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς σχετικά με την κακοκαιρία «Boris» που θα χτυπήσει στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά η κακοκαιρία Boris «δεν μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνα φαινόμενα στη χώρα μας».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει αναμένεται να επηρεάσει τα βορειοδυτικά της χώρας όπου υπάρχει πιθανότητα τα φαινόμενα να είναι ισχυρά.

Σημειώνει μάλιστα ότι δεν θα λέγαμε την έκφραση «έρχεται νέα κακοκαιρία».

Στην ανάρτησή ο Θοδωρής Κολυδάς αναφέρει:

«O BORIS ΑΛΛΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ…

Η κακοκαιρία Boris της Κεντρικής Μεσογείου οφείλεται σε ένα χαμηλό που γεννιέται στον Κόλπο της Γένοβας και κινείται ανατολικά , επηρεάζοντας την Ιταλία και τα Βορειοδυτικά Βαλκάνια με ισχυρές καταιγίδες, costal events και ενισχυμένους ανέμους (σε επίπεδα πορτοκαλί συναγερμού)

Το σύστημα αυτό δεν μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνα φαινόμενα στη χώρα μας , ωστόσο χρειάζεται μια σχετική εγρήγορση στα βορειοδυτικά όπου υπάρχει πιθανότητα τα φαινόμενα να είναι ισχυρά . Η ΕΜΥ παρακολουθεί την εξέλιξη. Σε γενικές γραμμές θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά βόρεια με αρκετές βροχές και καταιγίδες. Δεν θα λέγαμε πάντως την έκφραση ” ‘έρχεται νέα κακοκαιρία”.  

Προσοχή χρειάζεται στην περιοχή μας λόγω των ενισχυμένων δυτικών ανέμων κυρίως στα νότια, που αυξάνουν την επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιών. (Ουσιαστικά εκεί που δεν έχει βρέξει)».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις