Τρίτη, 8 Οκτ.
27oC Αθήνα

Καιρός: Καλοκαίρι με 32άρια την Παρασκευή και από Κυριακή πτώση της θερμοκρασίας κατά 6 βαθμούς

Καιρός: Καλοκαίρι με 32άρια την Παρασκευή και από Κυριακή πτώση της θερμοκρασίας κατά 6 βαθμούς

Από τη μία καλοκαίρι και από την άλλη φθινόπωρο θα θυμίσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες στη χώρα, καθώς ενώ η θερμοκρασία έως την Παρασκευή (11.10.24) θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου, το Σαββατοκύριακο θα υποχωρήσει κατά 6 βαθμούς.

Πέμπτη και Παρασκευή το σκηνικό του καιρού θα είναι άκρως καλοκαιρινό με θερμοκρασίες έως και 32 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο την Κυριακή (13.10.24) ο υδράργυρος θα πέσει στους 26 βαθμούς Κελσίου.

«Από τα ψηλά στα χαμηλά και από τα πολλά στα λίγα όπως λέει και ο λαός μας», γράφει σε ανάρτησή του σήμερα, Τρίτη ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Έτσι κι ο καιρός που θα θυμίσει καλοκαίρι τις επόμενες ημέρες για να μας επαναφέρει στο φθινόπωρο στη συνέχεια.

Μια εικόνα χίλιες λέξεις…

 

Καλημέρα σε όλες και σε όλους!», τονίζει ο ίδιος, παραθέτοντας έναν χάρτη με τη διαφορά θερμοκρασίας μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Τετάρτη

Αρχικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, στα δυτικά τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 26 με 28 και τοπικά τους 29 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 29 με 30 και τοπικά τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη

Στα δυτικά, την ανατολική νησιωτική χώρα και τη Θράκη, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί κατά 3 με 5 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας στα βόρεια τους 29 με 30 και τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά καθώς και την ανατολική νησιωτική χώρα, με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ αλλά βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Σάββατο

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα, με τοπικές βροχές κυρίως στη Θράκη και στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις