Παρασκευή, 30 Αυγ.
26oC Αθήνα

Καιρός: Καταιγίδα στην Αττική – Έντονα φαινόμενα και στην Εύβοια

Καιρός: Καταιγίδα στην Αττική – Έντονα φαινόμενα και στην Εύβοια

Η κακοκαιρία έφτασε και στην Αττική όπου το μεσημέρι της Παρασκευής (30.08.2024) ξέσπασε καταιγίδα. Έντονα φαινόμενα και στην Εύβοια.

Ο ουρανός στην Αττική σκοτείνιασε με την καταιγίδα να έχει ξεκινήσει από τα βόρεια προάστια και να επεκτείνεται σε όλο το λεκανοπέδιο. Οι καταιγίδες συνοδεύονται από κεραυνούς, ενώ σε κάποιες περιοχές της Αττικής υπάρχει και διακοπή ρεύματος. Πολλοί δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και για τις επόμενες ώρες συνίσταται προσοχή και περιορισμός στις μετακινήσεις. 

Το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού είχε προβλέψει άλλωστε ότι βροχές και καταιγίδες θα ξεσπούσαν γύρω στο μεσημέρι στην Αττική.

Αν βρίσκεστε σε περιοχή με έντονα καιρικά φαινόμενα στείλτε μας φωτογραφίες και βίντεο στο info@newsit.gr.

Βίντεο από την πλημμυρισμένη Λεωφόρο Βεΐκου στο Γαλάτσι:

 

Έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώνονται και στην πόλη του Αλιβερίου αυτή την ώρα στην Εύβοια. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποταμιά από την ισχυρή καταιγίδα που «χτυπά» αυτή την ώρα περιοχές της κεντρικής και της Νότιας Εύβοιας.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Η Εύβοια βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας καθώς τα φαινόμενα σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα είναι έντονα από το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, βροχές και καταιγίδες σήμερα αναμένονται στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στο Βόρειο Αιγαίο και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα στα ορεινά ηπειρωτικά ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Συνιστάται προσοχή σε ακτές και παραλίες λόγω της πιθανότητας εκδήλωσης «μπουρινιών» κυρίως στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις