Δευτέρα, 22 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Καιρός: Καύσωνας και τη Δευτέρα με 41 βαθμούς Κελσίου, αλλαγή σκηνικού την Τρίτη

Καιρός: Καύσωνας και τη Δευτέρα με 41 βαθμούς Κελσίου, αλλαγή σκηνικού την Τρίτη
eurokinissi

Ο καύσωνας θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα (21/07/2024) καθώς ο καιρός επιφυλάσσει θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Το αμέσως επόμενο 24ωρο όμως ο καύσωνας θα υποχωρήσει και όπως υποστηρίζει ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος στο newsit.gr «τα δύσκολα πέρασαν» και ο καιρός θα επανέλθει στις κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Όπως τονίζει ο κ. Γιαννόπουλος «η Δευτέρα (22/07/2024) θα είναι μια ζεστή μέρα σε ηπειρώτικες περιοχές που βρίσκονται μακριά από τη θάλασσα, όπως στην Ανατολική Στερεά,τη Θήβα, τη Φθιώτιδα και την Ανατολική Πελοπόννησο όπου η θερμοκρασία θα φτάσει τους 41 βαθμούς.

Στην Αθήνα θα φυσάει το νοτιαδάκι στα παραθαλάσσια της Αττικής και η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς κάτω. Μόνο στο κέντρο της πόλης μπορεί να φτάσει τους 39 βαθμούς και αυτό πρόσκαιρα. Σταμάτησε το μελτέμι και πλέον φυσάει αεράκι από τη θάλασσα».

Ανάσα θα πάρουμε την Τρίτη (23/07/2024) καθώς σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο «θα είναι μια μέρα κατά την οποία θα κάνουν την εμφάνιση τους μπόρες προς το μεσημέρι και το απόγευμα, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Καταιγίδες θα έχουμε στα ορεινά της Πελοποννήσου και κοντά στην Αττική  όπως στη Βοιωτία και  την κεντρική Στερεά. Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να βρέξει και στην Αττική. Η θερμοκρασία θα πέσει και θα φτάσει τους 37 βαθμούς ενώ στα ηπειρωτικά θα έχει 38 βαθμούς».

Δείτε Live την πορεία του καιρού

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για την επόμενη εβδομάδα

Ο καύσωνας φαίνεται πως τελειώνει την Δευτέρα (22/07/2024) με την θερμοκρασία να πέφτει τις επόμενες ημέρες και να πλησιάζει τα κανονικά, για την εποχή επίπεδα

Για την Τρίτη (23/07/2024) η πρόγνωση της ΕΜΥ αναφέρει: Στα βόρεια παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στην κεντρική Μακεδονία και από τις μεσημβινές ώρες στις υπόλοιπες περιοχές. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια όπου η μέγιστη θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 και τοπικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη (24/07/2024) ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στη Μακεδονία, που τα φαινόμενα θα κρατήσουν μέχρι τις βραδινές ώρες, θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα φτάσει τους 33 με 35 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη (25/07/2024) θα έχουμε βόρεια παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος καιρός, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα και θα κυμαίνεται σχεδόν στις κανονικές τιμές για την εποχή.

Την Παρασκευή (26/07/2024) στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα έχουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα ανατολικά ηπειρωτικά και τις Σποράδες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις